Nyår i Örebro!

Va har jag gjort dom senaste dagarna då? Jag har gått på stan å köpt två linnen å en tröja på rean. Jag har redan sånna linnen å dom e så sköna, så när dom finns för halva priset i massa färger så slår jag till. =) Även tröjan kollade jag in för nån månad sen, men hade inte råd då, men nu så! Å dessutom köpte jag allt me ett presentkort så jag e nöjd. =)
Igår va ja me en kompis hela dan å på kvällen åkte jag hem till föräldrarna å spelar guitar hero, testade att spela trummor. Shit, de e inte lätt, men ack va roligt. =)

Ja, å snart bär de av till Örebro å imorn firar vi nyår!! De ska blir skönt att komma hem en sväng till lägenheten å kul att träffa alla vännerna igen!
 Så gott nytt år allihopa! =)

// Miss Universum

Nästan vinnare..

Igår åkte jag å tobben till cissi å mattis å spelade monopol. Vi va sex stycken å dom flesta gav upp runt halv 1-1, men inte jag inte. Jag å tobben va dom sista kämparna, vi låg ganska lika i pengar å lagfartsägande så ingen av oss ville ge upp.
I en timma spelade vi själva, kl 2 fick jag en väldigt hög hyra som ruinerade mej så tobben vann. Men jag va väldigt nära ska ni veta! Väldigt nära!
Efter de va de dags att åka hem, men de va lättare sagt än gjort. I vintertider e de inte lätt att ta sej runt i u-hamn eftersom hela stan består av backar, så efter många försök å en massa grusande så lyckades vi komma hem. Jag tror vi va hemma typ 3. Jag känner mej så ung när jag kommer hem så sent! =) (ålderskris, inte alls..)

Idag ska vi bara ta de lugnt å softa, de e ju trots allt jullov. =)

// Miss Universum

Dan efter dan efter doppardan

Åh, vilken härlig jul de har varit med tre omgångar av firande, två hos tobbes familj å en hos min familj. Jag har fått en massa paket å jag e jättenöjd me allt! =)
Jag ska visa en del klappar sen, måste bara orka ta kort på allt först. =) 
Å igår va vi på en juldagen-fest, mycke trevligt va de! Japp, kort å gott, en superbra julhelg! Nu e de bara att börja mellandagsreashoppa!! =D

// Miss Universum


Julafton imorn!!

Japp, då va de dags för julafton imorn, alla paket e inslagna å rim-hjärnan har satt igång. Sivan hjälper till att tugga på snören, Elsa sover å Tobben jobbar. 
Som sagt, imorn e de julafton. De blir förmiddagsfirande hos Tobbens familj å eftermiddag/kvällsfirande hos min familj. Sen på juldagskvällen ska vi till Tobbens familj igen å fira me dom syskonen som inte va me på julafton. Så två dagars paketöppnande å julmatsätande har vi framför oss. I like! Jag ska vräka i mej prinskorv, janssons frestelse å tomtegröt. Å vi får för allsinna dar inte glömma after eighten! =)

"Tomorrow christmasdaaay!" nått sånt liknade sjunger tomtarna i Kalle Anka imorn å jag har den frasen på hjärnan hela tiden, jättejobbigt, för jag kan inte mer än de.

Haha, nu visades en reklam på tv som jag tycker e väldigt rolig, en man som försöker slå in en get men geten vill självklart inte. De ser lite lustigt ut. =) Men jag fattar inte reklamen, dom säger att de kan va svårt att slå in en get så köp den på nätet för 200 kr... varför skulle jag göra de? Om de e nån som har fattat den reklamen så förklara de för mej, tack. =) 
 
Förresten, så kommer jag inte hänga på nätet imorn så jag säger god jul redan nu.
Så från mej, katterna å tobben till er därute: GOD JUL!!

// Miss Universum

Dan för dan för doppardan

Då va de bara två dar kvar till julafton. Jag har redan fått två julklappar, en handkräm å världens snyggaste tofflor. =D (bilder på alla klappar kommer sen.)
Jag har en julklapp kvar å de e verkligen omöjligt att komma på va jag ska köpa. Jag har idéer, men då passar inte priset me plånboken. Jag får ge mej ut idag igen å försöka hitta den sista perfekta julklappen.

Åså måste de skrivas julrim oxå! Jag har skrivit två st, har bara typ 30 kvar, så de e väl lika bra att jag sätter igång. =)

// Miss Universum

Härliga jullov!

Nu sitter jag å Sivan i soffan å myser, vi har precis slagit in alla julklappar. Japp, VI gjorde de, hon hjälpte till me att jaga snören, äta tejp å riva sönder papper. =)

Men hur har jullovet börjat? Jo, de ska jag berätta. I fredas efter skolan åkte jag hem till Borås, hem till underbara gosepos!! Vi satt å myste i soffan hela kvällen, jätteskönt.
På lördan va de julbord me hans släkt å på kvällen va de fest hos en kompis.
Igår, sönda, gjorde vi ingenting. Vi sov, kolla på massa avsnitt av Bert å sen sov lite till. Skönt. =)

Om de e nått jag gör nu så e de att sova. De märks att man e helt utmattad.
Jag e i vanliga fall en väldigt lättväckt person, men de va knappt att jag fick upp ögonen å kunde säga hej då till Tobben imorse när han åkte till jobbet. Så de här lovet e verkligen välbehövligt. =)

Idag ska jag ta mej ut å handla dom allra sista julklapparna, sen e de tvättdags. Jag e typ den bästa flickvännen i världen som tvättar hans tvätt. =)

Ha´re gött!!

// Miss Universum

Is it true?

Imorn e de en halv skolda, sen börjar jullovet! Jag kan knappt tro de! Jullovet har känts så långt borta, men nu e man äntligen där! Så imorn mina vänner, e jag på glatt humör!! =D

// Miss Universum

Snö!

De börjar bli ganska mycke snö i Örebro nu tycker jag. Jag har gjort en bra-och-dåligt-me-snö- lista.

Bra me snö!

De e fint och mysigt me snö till jul.
De blir mycke ljusare ute.
De blir mer vinterkyla, vilket e skönare än när de e halvkallt å regn.
De e kul att kasta snöbollar.

Dåligt me vintern!

Tyvärr håller den oftast inte i så länge så de blir slask, å de gillar jag inte!
De e halt å spårigt så de blir svårt att cykla.
Man måste skrapa bilen och cykeln.
Snö innebär att de e långt kvar till sommaren.

Ja, de blev ganska jämt. Jag tycker om själva snön, men jag tycker inte om vintern för den e så låååång. Jag har som sagt var inte så mycke problem me snön, men jag blir ändå lite lessen när den kommer för, som jag skrev, så betyder de att de e långt kvar till sommarn...

// Miss Universum


4 timmars städning

Idag har jag städat hela lägenheten jättenoga. Torkat lister, alla hyllor, alla saker, varenda liten vrå me damm har nu blivit ren. Allt bara glänser av renhet. De tog fyra timmar! Fyra timmars städning e ju som värsta motionspasset, så nu slipper jag träna i helgen. =P

Snart bär de av till Borås me Torsken å Peppli, då får jag äntligen träffa min gosepos å mina gosekatter. =)

Btw, jag tyckte de va bra att Erik vann för jag hejjade på Calle å alla vet ju att dom som kommer tvåa e dom som spelas mest. Så grattis Calle. =)

// Miss Universum

Positivt ändade planer

Nu sitter jag i soffan å äter chips å kollar på "på spåret", lagom underhållande. =) Trodde att hela helgen skulle bli ensam å tråkig, men nu helt plötsligt har planerna ändrats. Torsken å Peppli ska till Ullared på söndag, de e en resa på fem timmar från Örebro. Då kom dom på den smarta idén att åka till Borås imorn, sova hos Tobben där, för att sen fortsätta resan till Ullared på söndag. Å då kan jag följa me å träffa Tobben! UNDERBART! Jag får även träffa mina barn som bor hos Tobben nu.
Så helt plötsligt blev de en toppenhelg. =)

// Miss Universum

Mogen humor

Hittade den här bilden på nätet, tyckte de va ganska roligt. Iaf när man e övertrött. =)
// Miss Universum

Tre bra saker

1. Jag ringde min hyresvärd å ställde alla mina frågor. Fick kanske inte dom svaren jag ville ha, men nu e de gjort iaf.

2. Vi hade ett intressant gruppsamtal idag, jag satt å småskrattade ganska mycke för jag tyckte att vissa saker va så komiska å de va skönt att alla fick sagt de man har tänkt på länge.

3. Hade utvecklingssamtal å de gick bättre än va jag hade förväntat mej.

// Miss Universum

En passande låt(Det bästa ur texten, som passar bra nu..)

Rise up and take the power back, it's time that
The fat cats had a heart attack, you know that
Their time is coming to an end
We have to unify and watch our flag ascend

They will not force us
They will stop degrading us
They will not control us
We will be victorious

// Miss Universum

Gääääsp

Jag e trött hela tiden, å de beror inte bara på att jag sover för lite å för dåligt ibland.
De beror till största delen på att vi har så fruktansvärt mycke å göra, sen alla dumma kommentarer man får höra hela tiden. Från dom som borde veta bättre å va tysta! Jag e så trött på skolan just nu, jag blir knappt förvånad längre över saker å ting som händer å sägs! Ahhhaaahhahahahahahhahhaha!

Suck.. nu ska jag äta å sen plugga, de har jag ju aldrig gjort innan..

Jullovet börjar nästa freda.. inte en dag för tidigt!!

// Miss Universum

Jättetomt..

Helgen har varit superbra! I fredas kom Tobben hit, ganska sent, så vi kollade bara på tv å myste.
På lördan, efter att jag hade sålt kakor på "dövas förening fyller 100 år"-dagen så åkte vi till marieberg å handlade julklappar, vi e nästan helt färdiga. =) Kvällen spenderade de vi sen hemma å hos Torsken å Peppli me lite annat folk, de va mycke mycke trevligt. =)
På sönda gick vi, me Torsken å Peppli, å relaxade på Gustavsvik. De va asskönt att bara slappna av en stund, ska installera en bubbelpool å solarium i mitt badrum. =) Tyvärr va vi lite stressade för att Tobbe skulle åka hem å vi skulle hinna äta å bla bla bla så de blev inte så långt tid. Men vi hann njuta ändå. =)

Nu ska jag berätta varför de e tomt här! Om två veckor e de jullov (ÄNTLIGEN!!) å då ska jag tåga hem till Borås. Problemet va att jag inte visste hur jag skulle få me mej katterna. Två kattburar, en kattlåda plus min egen packning e svårt att släpa på själv.
Då kom Tobben på den briljanta idén att han kan ta me sej katterna när han ska åka hem på söndakvällen. Å så fick de bli! Så han ska ha dom själv i två veckor innan jag kommer ner, då blir familjen fulländad igen. =P
Så de e därför de e tomt här.. man tror inte att två katter kan göra skillnad, men de gör de.. verkligen! Ingen som tigger mat så fort man närmar sej köket, ingen som vill gosa när jag ska plugga så jag tyvääärr måste skjuta på studierna ett tag.. ingen som sover jämte en.. saknar t.o.m att bli väckt kl. 6 varje morron.. Jaja.. två veckor går snabbt!
Jag kan inte beskriva hur mycke jag längtar till lovet! Vi fick ju inte nått höstlov å de känns verkligen nu! Ska bli skönt me julen, jag ska sova konstant i tre veckor. =)

Btw, just nu försöker jag göra lussekatter. Har aldrig gjort de förut så jag har ingen aning om hur de blir.. men de märker jag snart.  =)

// Miss Universum


Kyrktolkning

Idag har vi tolkat psalmer och bibelstycken, de va otroligt roligt å starkt! Jag blev sjukt imponerad av hur duktiga vi e på att tolka! Kyrktolkningar e något att jag hoppas på att jag får göra många gånger i mitt yrke!

Nu ska jag dricka te å vänta på tobben. =)

// Miss Universum


Nä, vet ni vad.

Jag tänker aldrig baka mer, inte dom kakorna iaf. Helt misslyckade blev dom, de ser ut som en femåring har gjort dom, så bra gick de. Kan nog få sålt nåra stycken, men resten få stoppas i tobbens mage. Usch.

Jag har märkt att de e så fruktansvärt svårt att komma upp på morgonen nu för tiden,
jag tror att det beror på att de e så jättemörkt å jättekallt när man vaknar så man har ingen lust att gå upp (de beror säkert inte på att jag lägger mej försent ibland, nej, nej, allt e vinterns fel). Men jag säger som Sally brukar säga, och nu citerar jag:
"Det är väldigt vanligt att unika och speciella människor har väldigt svårt att komma upp ur sängen på morgonen!" =)

 Miss Universum

Usch!

Usch, va jag hatar att baka när de e inte går som jag vill! De e därför jag sitter här. Ringde argt till min mor som sa till mej att ta en paus å sen försöka igen. Usch å fy å blä.. De e bara för att de e vanligt vetemjöl den här gången, då funkar de inte. Nä, glutenfritt ska de va! =P

Snart e rasten över, dags att börja bråka igen då.. suck..

// Miss Universum

Tolkad

Nu sitter jag på jobbet, alldeles nyss ringde de hit å jag blev tolkad via bildtelefoni! De ni!! Ja, jag vet ju hur de funkar så de va ju inte värsta överraskningen, men jag har aldrig varit den som blivit tolkad, så lite spännande va de faktiskt. =)

Ja.. de va de. Nu ska jag äta, sen plugga/jobba. =)

// Miss Universum

Sol!!!

Idag skiner solen! Wohoo! Jag får mycke mer energi å orkar göra mer saker. Tänk va lite sol kan göra livet lättare!  =)

// Miss Universum

RSS 2.0
Test