Lördag

Idag e de lördag å jag e hemma hos mor å far för att fira mor, som egentligen fyller år nästa helg, men då e hon i Marocko så därför firar jag henne idag.

Kom till Borås igårkväll, jag å tobben åt lite mat sen gick vi till en fest, va där ett par timmar sen gick hem å sov. Å som sagt, nu e jag här. Troligen ska vi hälsa på ett par kompisar sen som har skaffat tillökning, två kattungar! Dom måste jag bara gosa me! =)
Imorn blir de lite bowling me Tobbes familj. Ja, de e va som händer denna helgen.

Praktiken e fortfarande rolig, men jag börjar längta hem till min lägenhet å till mina barn. Men nu e de bara en vecka kvar. Men iaf, praktiken e aprolig å de går bra. =)

De va allt för idag.

// Miss Universum

Vaccination- check!

Då va dagens uppdrag avklarade å inte nog me de! Jag har även vaccinerat mej mot svininfluensan! Så nu kan jag inte bli en gris, haha. =) Egentligen hade jag tänkt att strunta i vaccinationen, hela svininfluensagrejjen känns överdriven, men när ALLA på jobbet skulle gå å vaccineras idag så hängde jag på. De e ganska bra att ta den ändå eftersom man träffar flera brukare varje dag. Å jag hade aldrig tagit mej till vårdcentralen själv så de va lika bra att få de gjort. Själva sticket gjorde inte ont, men jag e lite öm där dom stack å om jag lyfter på armen gör de ont, läkaren förvarnade om att de smärtan kan bli värre i natt. Så vi får väl e hur de går.

Håller på å kollar på gamla avsnitt av "Sally", jag hade glömt hur knäpp hon va så de e roligt att kolla på de igen. Åså fördriver jag tiden oxå. =)

// Miss Universum

Jag glömde ju!

Jag glömde ju berätta att jag såg en kändis idag i Jönköping! Emma Wiklund (Emma Sjöberg e hon mer känd som), ni vet den svenska supermodellen som e gift me filmkritikern Hans Wiklund. Henne såg jag idag. =)
Nu vet ni de, ni som e lika kändisgalna som jag. =)

// Miss Universum

En extra timme..

I natt va de ju dags att vrida tillbaka klockan. Å fast jag fick en extratimme på mej så gick helgen ändå så fruktansvärt fort... De har återigen varit en bra helg, jag har hunnit träffa mor å far, festat lite, shoppat lite å träffat tobbes systrar. Å ändå så vill man att helgen ska va liiite längre. De roliga går allt för fort över. Jag kan inte längta nog mycke till examen då man kan börja planera var man ska bo å jobba så jag nångång kan flytta ihop me tobben.. suck.. nä, nu får jag rycka upp mej. Tiden går ju som sagt ganska fort.

För nåra dar sen va jag hos min ena storebror å hans familj å blev bjuden på middag. De va jättekul å träffa dom å maten va jättego, dessutom tände brorsan en brasa i kaminen. Åhh, så varmt å skönt de va! Om jag skaffar hus nångång ska jag lätt ha en kamin! Mina föräldrar har de oxå, men de va så längesen jag satt framför brasan där hemma så jag hade nästan glömt hur mysigt de e. Speciellt nu när de e höst ute.
Iaf, hemma hos brorsan tillbringade jag mycke tid vid kaminen. Vi kollade temperaturen å där jag satt va de runt 38-39 grader varmt. Alldeles lagom tycker jag. =)När vi ändå e inne på kyla så måste jag visa en bild på en så otroligt mysig barntröja. Min kompis Daniel blev farbror för ett tag sen å älskar att köpa kläder till henne.


Så mjuk å go tröja plus ett par svarta små skor.

E de inte gulligt så säg! De e ju en av anledningarna till att skaffa barn, man får köpa massa små söta kläder. =)

Nu har jag pladdrat på tillräckligt, ska ta mej en dusch å sen kolla på reprisen av desperate housewifes!

// Miss Universum


Helg!!

Nu e de äntligen helg igen, de har vart mycke att göra i veckan så jag kommer säkert sova gott inatt. =)
Jag ska hem till tobben å sen va som händer i helgen får vi se. De blir nog besök hos mor å far imorn, kankse lite party sen på kvällen. Får se va man hinner å orkar. Först å främst ska de gosas me tobben innan jag ens orkar tänka på nått annat. =)

Dagens uppdrag har gått bra, de e skönt att ha den nöjda känslan nu när helgen börjar.
Tänk att de redan har gått två veckor, bara halva praktiktiden kvar.
 
Idag får vi även CSN-bidrag så nu ska jag betala räkningar. =) 
 
Ha en bra helg, de ska jag ha. =)

// Miss Universum

Torsdag

Idag har de vart lite tufft. Första uppdraget gick ganska bra, andra uppdraget va bara askultation. So far so good. Däremot va tredje uppdraget lite klurigare på kanske inte ett sånt roligt sätt. Jag verkligen kämpade på å gjorde så gott jag kunde, men kände att brukaren å jag klaffade inte, de blev inte så bra samarbete. Å sånt e tufft att tackla, när man inte känner sej tillräcklig. Men efteråt hade jag ett jättebra samtal me min handledare så nu känns de bättre.
Men va e de för yrke man har valt egentligen? De kräver mycke tålamod, man måste va beredd på smällar från brukare, måste va beredd på uppdrag som plötsligt ställs in, tusen saker att tänka på!
Ändå så går man jobbet igen nästa dag, för samtidigt e de så spännande, roligt, givande å jag skulle aldrig vilja jobba me nått annat! Tack å lov för de, för jag orkar inte plugga fem år till inom nått annat yrke. =)

// Miss Universum

Utmaning

Regler: Det här är svårare än du tror!
Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer .
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn
som svar (förutom på fråga 1)!

1. Vad heter du: Maria
2. Ett ord på fyra bokstäver: Mjöl
3. Flicknamn: Maja
4. Pojknamn: Mårten
5. Yrke: Mekaniker
6. Färg: Marinblå
7. Klädesplagg: Mysbyxa
8. Mat: Mannagrynsgröt
9. Sak i badrummet: Make Up
10. Plats/stad: Mariestad 
11. En orsak att vara sen: Morgontrött
12. Något man skriker: MEH!!
13. Film: Micke och Molle
14. Något man dricker: Must
15. Band: Mustasch
16. Djur: Mullvad
17. Gatunamn: Mogatan
18. Bil: Mercedes
19. Sång: Michelangelo

Jag utmanar dom som vill va me. De e ett bra tidsfördriv. =)

// Miss Universum


Sovmorron

Idag har jag sovit ut lite, eller försökte iaf. Torget utanför hotellet håller på att renoveras så varje morron runt sju-tiden vaknar man av grävskopor å andra härliga maskiner som låter lagom högt.. men jag lyckades somna om å vaknade inte förrän runt nio. =)
Idag har alla tolkar möte på förmiddagen, så ja e ledig till två. Å de gör ingenting, men tanke på att jag ska jobba resten av dan sen å kommer hem runt tio ikväll.
Sitter i sängen å dricker te å väntar på att "våra bästa år" ska börja. =P 
Sen ska de duschas å sen ska de promeneras på stan en sväng. Å sen ska de tecknas tills fingrarna blöder. =)

// Miss Universum

Sista dan, första veckan

Nu e den allra sista dagen på den första praktikveckan snart över. Helgen har varit jättebra! De har bowlats, skrattats, shoppats liiiite å gosats. =)


Tobbes namn vid bowlingen, haha, han va lagom glad. =)

I lördas kväll va jag å Tobbe å lyssnade på bandet som min lillebror e me i. De va första gången dom uppträdde å dom va jätteduktiga!


Brorsan står längst till höger å spelar trumpet.


Dom började spela 19.00, jag kommer aldrig lära mej de namnet. =P

Idag fyller Tobbe år å eftersom man får bestämma på sin födelsedag så hamnade vi på biltema.. va gör man inte. =)  Sen gick vi å åt å sen fick han se hur jag bodde. Men ack va jobbigt de va när han åkte. Vi har haft en jättebra helg, men de e aldrig kul när man sitter ensam på ett hotellrum. Usch, inte alls roligt...

Jag fryser. De brukar inte va så kallt på rummet, men nu e de kväll, jag e lite trött å blir då mer frusen. Min näsa e jättekall å de e ett tydligt tecken på att kyla finns i omgivningen. Ska göra mej en kopp te å äta en negereboll som mor min har gjort till mej. Då blir jag varm å gla igen. =) 

I fredas blev ett dagens första uppdrag inställt å då passade jag på att gå en promenad vid Vättern. De blåste jättemycke å regnade lite, men utsikten över Vättern va jättefin ändå.


Man blir inte särskilt badsugen.


Bevis på att jag faktiskt har sett Vättern på riktigt. =)

Imorgon e de e ny praktikdag så snart ska de sovas å samlas krafter!!
Men först e de dags för teét. =)

// Miss Universum
Trött

Förstår inte hur MSAE tänker när hon tvingar oss att läsa nio st uppsatser under praktiken, som om vi inte e tillräckligt trötta ändå?! Nu har jag läst två iaf.. men en stunds sömn imellanåt. =)

I övrigt har dagen varit bra, inte tolkat så mycke, men de e faktiskt väldigt lärorikt att bara askultera ibland.
Nä, usch va trött jag e. Nu ska jag slöa framför tv:n, sen sova. Hm.. klockan e bara halv åtta å jag vill redan sova.. känner mej gammal nu... suck..

// Miss Universum

Ljuvliga gratis-teMin kupp har skridit till verket. =)

Har haft en rolig dag idag. =)

// Miss Universum

Upptäcktsfärd i Jönköping

När jag vaknade imorse möttes jag av ett uuuunderbart väder, snöregn me blåst. Då blir man peppad på att gå ut.. not.. Men som om jag hade något val. Men nu på kvällen har solen tittat fram, men de e fortfarande askallt!!! Tur att jag har så mycke kläder me mej. =)


Fotade i bilen påväg till ett uppdrag.

Idag har de gått bra att jobba, känner mej nöjd. Handledaren jag va me idag, sa att jag kunde kalla henne mästeren om jag ville, hahaha. =) Efter dagens jobb så gick jag en sväng på stan å hittade massa bra saker. Ska visa två exempel.


Tror ni att jag vill ha den här elle???? Klart som korvspa att jag vill! Julklapp, tack. =)


Gick in på Godishuset, där hade dom markerat allt lösgodis så man vet vad man kan äta! Asbra!! Jag köpte lite för att jag blev så gla. =) upptäckte även att jag kanske inte alltid har ätit glutenfritt godis.. ooops..

Nu kommer utsiktsbilder taget från min balkong å bilder på mitt rum. =)
Om ni kollar till höger så ser ni mina "garderober", två fåtöljer. =)


En liiiiten toalett.


Japp, rakt fram e hallen. Så ser mitt lilla boende ut. =)

Förresten, pratade me mor min innan, min syrra e där idag så mamma ska skicka me henne deras vattenkokare så kan jag ha den på rummet! Mohahaha! Äntligen får jag mitt dagliga te. =)

// Miss Universum

Dag 1

Jag vill bara börja me att tycka lite synd om mej för att jag har en fet sårskorpa å en bula på huvet. Så, då va jag klar me de.

Första praktikdagen e nu över å de känns ganska bra. Jag kan inte påstå att jag hittade mina bästa tolkkvalitéer, men "kollegorna" e trevliga så de känns bra ändå. =) Men ack, va trött man blir, fast jag bara har varit på två uppdrag. Ska lägga mej tidigt idag så att jag e pigg å utvilad tills imorn. =)Japp, som sagt va e jag astrött å orkar inte skriva mer. Elle jo, jag ska klaga på en sak! Jag tycker om mitt hotell, MEN att ta 15 kr för en kopp te när man e lite småfrusen på kvällen, de e orimligt!! Men jag har en plan, jag ska leta upp en vattenkokare å ha på rummet. HAHA, då kan dom sitta där å gråta över sin förlorade pengar. Mmm, så går de när man e sniken.

Gonatt å adjö!

// Miss Universum

Från Örebro till Jönköping

Då sitter man på hotellet i Jönköping nu, rummet e helt okej, de enda e att de inte finns nån garderob eller byrå, men annars e jag nöjd. =) 
Tänkte visa nåra bilder angående min resa, men jag vill varna alla som e känsliga för blod, dom två sista bilderna e på ett sår å de kan se lite äckligt ut.


Min packning ser faktiskt inte så stor ut, de blir färre väskor än jag räknat me,
men dom e fullpackade till max!


Snabblunch i väntan på tåget

På vägen till Jönköping slog jag i huvudet i bagageluckan på bussen å de gjorde riktigt ont. Å efter ett tag märkte jag även att de blödde! Så fort jag kom "hem" till hotellet kollade jag hur de såg ut.


De ser inte så jättefarligt ut men..... de blev ett litet sår faktiskt. Å fortfarande, tre timmar senare, så blöder de.

Japp, så va den resan. Nu ska jag snart gå å lägga mej så jag e pigg imorn när jag börjar min praktik!! =) jag e förväntansfull å har lite pirr i magen. Precis som de ska va. =)

// Miss Universum


Hembakt pizza

För en stund sen kom jag till Borås, men eftersom Tobben e på firmafest så åkte jag en sväng till mor å far. Eller snarare mor å bror, far e inte hemma. Å här sitter jag å väntar på att få hembakt pizza, mmmm. =)

Resan hit gick förvånadsvärt bra, me tanke på min packning. Ja.. de va allt jag ville rapportera nu. =)

// Miss Universum


Handledarträff

Idag har jag träffat en av mina handledare, hon va jättetrevlig, jag längtar verkligen efter att praktiken ska börja! =) De e sjukt va tiden går fort, för nåra veckor sen satt man å räknade ner å nu e de bara nåra dar kvar... Iaf, efter handledarträffen åkte jag, torsken å bonden å köpte stövlar/stövletter. Me päls i! Billiga va dom me! =D

En annan rolig sak e att jag har ingenting att plugga nu! De har varit så mycke den senaste tiden så man har pluggat i princip varje dag å nu helt plötsligt har jag flera dars ledighet, underbart! =)

Nu håller jag på å tvätta för fullt, ska börja packa ikväll å då ska alla kläder vara rena!
Å nu e de kvällsmat som gäller. =)

// Miss Universum

Gissa bilden

Här e en bild på min "nya" frisyr. Jag ser ut som innan fast de e lite mer i ordning gjort. =)Här e bilder från torgförsäljningen i lördas. =)


Här står vi å fryser!

Okej, nu ska ni få se en bild å gissa va de e.


Mmm, klurigt va?! Ni kan få en ledtråd..


...de har nått me Elsa att göra (egentligen Sivan, men hon vill  
aldrig va me på kort)


Gissa på nu! De som gissar rätt först får en kopp te! =)

// Miss Unviersum

Amazing Race

Jag har ätit kanelbullar idag! =) Va hemma hos Torsken på kanelbullens dag- fika å då hade hon köpt glutenfria till mej, trots att dom kostar mycke! *rörd* De va mycke trevligt, precis va man behövde. =)

Jag kollade nyss på "Amazing Race", de e ett tävlingsprogram som visas på sexan.
De e typ som spelet "Backpacker", man reser runt i världen å gör olika uppdrag, klarar man de inte så åker man ut. Ibland e de par som tävlar mot varandra, ibland hela familjer.
Jag skulle så hemskt gärna vilja va me i ett sånt program, men de finns ju inte i Sverige! Ska skicka mejl till alla kanaler å se om nån nappar på de.
Tänk, resa över hela världen me Tobben, säkert påfrestande imellanåt, men ack så roligt!

Ja, nu hade jag inget mer att säga. =)

// Miss Universum

Kanelbullens dag

Jaha, då va de kanelbullens dag. Men  jag har ingen bullar hemma å jag vägrar köpa glutenfria för de e så fruktansvärt dyrt! Jag hade gjort de, om jag inte hade vetat att mamma har bakat massa till mej! Så när jag åker hem ska jag äta så de står de härliga till. =) Men idag får de va.

Har vart å tränat, lagar nu mat å sen ska jag plugga. De e min underbara söndag.

Förresten, nu e de bara EN VECKA KVAR till praktiken. Elle ja, tills jag åker till Jönköping, de e en vecka å en dag kvar till praktiken. Jag förstår inte hur jag ska få me mej all packning.. de blir spännande att se.
Jag börjar faktiskt bli lite nervös.. på ett bra sätt. =)

Nu ska jag koncentrera mej på matlagningen.

// Miss Universum

Såååå kallt!!

Sitter å dricker te å försöker tina upp. Jag å Sandri har stått på torget idag å sålt kakor.
Först va de "bara" kallt å vi frös jättemycke. Men sen började de blåsa å till sist regna.
Då gav vi upp, de va ingen som ville köpa kakor ändå, alla ville hem precis som vi. Så efter nåra timmars tortyr tillät vi oss äntligen att åka hem å värma oss.
Jag hade på mej ett linne, två tröjor, en tjock kofta, jeans me leggings under, ett par vanliga sockar å ett par raggsockar, jacka, halsduk å två par vantar. ÄNDÅ frös jag ihjäl, då kan ni tänka er hur kallt de va. Blir ju kul sen när vi måste stå i vinter...

// Miss Universum


Nöjd

Jag brukar nästan alltid träna direkt efter skolan, eftersom jag vet att om jag går hem har jag väldigt svårt att ta mej till gymmet sen. Men igår gjorde jag de! Jag va hemma nåra timmar, sen gick å tränade. Då blir man allt lite stolt över sej själv. =)

Så va de de där me uppsatsen.. ska jobba på de i helgen.. kan kanske muta sandri me te så kan hon komma hit å hjälpa mej. =)

Imorn ska jag stå på torget å sälja kakor för att tjäna pengar till vår tanzania-resa. Ska ta på mej arton tröjor å tio par vantar så klarar jag mej nog. =)

Om en å en halv timma sitter jag i frisörstolen, jag vet fortfarande inte vad de ska bli för resultat. De blir en överraskning!

Japp, de va dagen update!

// Miss Universum


Sjörövarfabbe!

Idag har vi haft röst och talvård, vi har för att träna på att prata starkt å tydligt å allt sånt där bra som man kan behöva när man taltolkar. Å då får man bla. stå å skrika SJÖRÖVARFABBE FARFARS FAAAR å vi får inte glömma den klassiska frasen DRAAA DRAAA DRAAAA, hahaha.. åh, då höll jag på att bryta ihop.

Nu ska jag snart iväg å träna, imorn e vi lediga, elle ja, de e friluftsdag, men jag ska klippa mej imorn så jag tränar idag istället.
Jag e lite nervös inför friss-besöket, har ju fortfarande inte bestämt mej hur de ska se ut! Men Stina (frissan) e väldigt duktig så de brukar lösa sej.. men ändå? Gå till frissan utan en enda plan? Ja.. hon e ju van iåfs.. jag tror aldrig jag har haft nån plan när jag har gått till henne.. kanske en gång.. ja.. *funderar*
Ja, de behöver vi ju inte diskutera nu. Hur de än blir så blir de nog bra, å självklart lägger jag upp en bild så att alla ni som sitter hemma å dör av nyfikenhet får se hur jag ser ut. =P

Adjö så länge. =)

// Miss Universum

RSS 2.0
Test