Processen igång

Idag har jag haft utvecklingssamtal, min process e igång! Va innebär de? Ja.. att jag har börjat tänka och tolka som en tolk.. typ..  så nu e de bara att fortsätta kämpa, snart e jag klar. =)

Efter skolan va jag på stan å letade kläder, men jag hittade ingenting. Men jag slösade ut 280 spänn ändå, men inte på mej själv! Nope, de la jag på katterna, deras p-piller e inte alltför billiga. Men de räcker ju ett helt år, de e bra! =) 
Och besvikelsen över att inte hittat nåra kläder försvann när jag kom hem, ack va gla jag blev, då hade min lilla beställning från H&M kommit fram. =D 

Förresten, va kallt de va på stan! Att de e kallt på morronen har man ju vant sej vid nu, men att de e kallt mitt på dan, de e fortfarande lite svårt att acceptera. Hur ska jag klara vintern om jag fryser redan nu?
Jag såg nåra personer gå me sommarskor på sej, typ öppna sandaler.
Usch, såg apkallt ut.
Jag fryser bara jag tänker på de.. ska dricka lite te nu å bli varm. =) 

// Miss Universum

Pannkakor

För en stund sen åt jag pannkakor till kvällsmat, de va gott. Jag har längtat efter de hela dan så till slut tog jag kraft till mej å gjorde de, mums! Inte lika mumsiga som mammas pannkakor, men mums ändå. =)

Åså va de de där me uppsatsen.. jag har lite svårt att reda ut all fakta nu.. vad som ska skrivas var, under vilken rubrik bla bla bla. Kom på en asbra idé när jag duschade, men nu när jag skulle skriva ner den så kom jag inte riktigt ihåg den.. får nog ta me mej datorn till duschen nästa gång så jag kan skriva ner mina idéer direkt. =)

Min syrra ringde innan å sa att dom sökte en tolktjänst i Jönköping, men de va bara mellan januari- juni. Å då går jag ju fortfarande in skolan. Men tänk, snart, ska jag faktiskt ut å jobba!

Förresten, den 11 juni smäller de! Då e de EXAMEN!! =D

// Miss Universum


Svisch, sa helgen

Då va helgen plötsligt borta, de e märkligt va tiden går fort när man har roligt. =)

Jag å Tobben har tagit de lugnt hela helgen, de har vart så skönt!
I fredas kollade vi på tv å myste.
I lördas va vi på stan å på marieberg å shoppade lite.
På kvällen kollade vi på tv å myste, haha, vi spelade faktiskt bingolotto, som ett gift gammalt par, men vi vann inte ett jota. Åså åt vi alldeles för mycke godis, men de va vi värda. =)
Å idag har vi bara tagit de lugnt, vid två-halv tre åkte han hem. =(
Å nu sitter jag här.. ska plugga lite sen.

Jaja.. köpte en ny höstjacka igår, ska lägga upp en bild på den så småningom.

// Miss Universum

En avklarad

Då va en läxa avklarad, min utvärdering på taltolkningen. Kunde ha skrivit hundra sidor, så bra (eller snarare mindre bra) va den.. jaja, nu e jag klar iaf.

Nu ska jag strax börja me maten, för snart kommer gosen, äntligen! Eller änkligen som jag egentligen uttalar de å som Tobben påpekar jämt.. samma me egenkligen.. ajja orka uttal ord ordenkligt på sin lediga tid. =)

Ska försöka börja läsa lite på de härliga engelska kompendiet.. de lockar ju väldigt.. uppsatsen finns inte i min hjärna nu, de e helg så någon måtta få de allt va. =)

// Miss Universum

Förklaring

Jag kom på att jag glömde förklara mej hur jag menar med idol.
Jag håller me om att vissa e alldeles för unga, dom kommer dit å tror att dom redan e popstjärnor, dom kanske e för omogna, för nervösa bla bla bla.
De jag menade va att jag tycker inte om när juryn skyller sången på ålder.
Ett exempel: en tjej sjöng en hel sång i fel tonart, de lät hemskt. Då säger juryn att hon e för ung.
De jag tycker e konstigt. Hon kunde vart hundra år å ändå sjungt i fel tonart. Har de nått me ålder att göra?
Sen hör man att vissa har fortfarande tex barnslig röst å måste växa till sej, eller dom vet inte hur man ska bete sej på scen, men ja.. jag tycker dom har fel ibland när dom säger så.
Sen får väl vi inte höra hela förklaringarna heller så egentligen e de ju svårt att uttala sej om detta.

Nu kanske ni ändå inte håller me mej, men jag ville bara förklara hur jag menade igen. Sjunga falskt å att lära sej att inte sjunga falskt, kan du göra oavsett ålder.

// Miss Universum

Sicken härlig dag lalalalaaaa

Minns ni den gamla slagdängan "vilken härlig dag, lalalalalaaaa, man blir så härligt glad (nått sånt) lalalalaaaa"
Jag sjunger "sicken" istället, de känns roligare att sjunga den på ett bonnigt sätt. =)
Jag tycker att de e en ganska härlig dag, engelskan va rolig, samhällen gick ganska snabbt tack å lov, solen skiner å Tobben kommer idag. =) lovely!

De som drar ner dagen e att jag ska måste studa (betyder studera, sandri) värsta hårt nu så slipper jag de när Tobben e här. Då vill jag ju terra honom me gos. =)

Så som sagt, plugga va de nu ja.. måste bara göra andra saker först, sen ska jag plugga.. jag lovar..

// Miss Universum

"du e för ung"

Kollar på idol nu å jag stör mej verkligen när juryn säger "du e för ung för detta". Sång har inget me ålder att göra. Vissa personer har ingen taktkänsla, sjunger i fel tonart, sjunger falskt m.m. De har inget me ålder att göra, enligt mej. Däremot kan vissa va för omogna eller helt enkelt för unga för idol. Men om någon sjunger falskt så skyller alltid juryn på åldern å de håller jag inte me om. Nog om de.

Idag har vi knappt haft nån lektion. Vi hade en, men då jobbade vi själva. Jag jobbade en stund sen drog jag å Torsken till gymmet å tränade hårt. Vi va jätteduktiga. =)

På tal om ingenting, ibland e de så mysigt å roligt att ha katter. Ska visa nåra bilder så ni förstår. =)


De e roligt att äta frukost å se hur Elsa slår på en apa som visas på nyhetsmorgon. =)


De e roligt när Sivan ligger i dataväskan jämte musen. Haha, fattar ni?
Katt å råtta- grej liksom. 
De va ännu roligare när hon lekte me den, men de fick jag ingen bild på.


Men de bästa e ändå när man sitter i sin ensamhet å kollar på tv, å Elsa lägger sej i knät. De spelar ingen roll att benen somnar å att man nästan kissar på sej, de e så otroligt mysigt så de e värt de!

// Miss Universum

Dagens arbete

Idag har vi jobbat hela dan me taltolkning. De gick faktiskt mycke bättre än va jag väntat mej, men de e ju självklart en hel del kvar att jobba på.

Efter en sån tuff dag åkte jag å Torsken hem till mej å jag gjorde typ världens största sats me negerbollar. Men nu har vi så de räcker att sälja fram till praktiken. =) Efter ett tag kom Ännabänäna hit åså kollade vi på idol å tjöta skit.
Å när dom gick dammsög jag lite snabbt fast att klockan nästan va tio, grannarna brukar inte gilla sånt väsen så sent, men jag va tvungen. De va havregryn å pärlsocker på hela golvet. =)

Å nu sitter jag här å ska snart sova. Längtar som ett as efter Tobben, men nu e de snart freda. =)

Jaja, sov så gött, hörs imorn!

// Miss Universum


Sicken dag...

Irritationen bara växer, den hänger i luften hela tiden. Tur att man har vänner att prata me annars skulle jag aldrig orka.

Idag fick jag vet att jag inte får bo i lägenhet, utan de blir hotell. Först blev jag besviken, jag tyckte de verkade så bekvämt me lägenhet. Men sen fick jag reda på att hotellet ligger jättecentralt å de går bra bussar till tolkcentralen. Å jag slipper ju att fixa frukost, städning å bäddning. Så nu e jag nöjd igen. =) Jättenöjd faktiskt. =)

Jag fick på tyra banks show på tv. Hon har en tävling att om man ger bort nånting som man älskar till välgörenhet, får man välja mellan tre dörrar åså vinner man de som e bakom dörren.
En tjej skänkte sina skor, säkert 50 par, hon va väldigt tveksam men bestämde sej till sist för att göra de. Å vann vadå?
Jo, fem par märkesskor. Hon såg ganska besviken ut. De skulle faktiskt jag me blivit, trots att de e skor, för visst märkeskor kan man ju sälja å få en massa pengar för, men man hade nog väntat sej nått annat.
Jag hade blivit gla om jag fått skorna bara så där men jag hade aldrig skänkt alla mina skor för att få fem st tillbaka. Jag hade krävt en bil istället.

En annan tjej tar hål i öronen nu, då använder dom nål istället för pistol. Tyckte jag va konstigt.
Jaja, nog me skitsnack, dags att plugga.=)

// Miss Universum

Lalalala

Lyssnar på Nanne Grönvall "vi är dom tuffaste" mycke bra låt när man relatera till den. =)

Idag skulle vi spela in en taltolkning som ska va klar om en vecka. Tänkte först titta klippet nåra gånger så jag känner mej mer säker å sen filma. Men så sa Bonden att de e kanske bra att filma på en gång först, sen öva öva öva, filma igen å se skillnaden.
Så jag gjorde de. Haha, de va inte så lätt, behöver verkligen öva lite mer på den texten. Men de va bra att jag gjorde så ändå, de blir ju som en "före" å "efter" grej. =)

Efter skolan hade jag ett tufft träningspass på gymmet. Kanske inte astufft, men de räckte till för mej som inte har gymmat på flera månader. Jag ville egentligen gå hem direkt efter skolan, men nu i efterhand känner jag mej nöjd som orkade. =)

Fick veta att jag troligen får bo i lägenhet under praktiken, de känns ju asgött. Då kan man ju ha gäster utan att nån bryr sej. =P
De enda jag funderar på e städningen.. de e ju de som e de bästa me hotell, att slippa städa å bädda sängen. Måste kolla upp de där. =)

Nu ska de pluggas, på engelska!! *hurra*

// Miss Universum


Aahhhhh!!

Jag blir så arg på den här uppsatsen!!!!
Varför ska jag lära mej skriva en uppsats efter konstens alla regler, de har inget me mitt framtida yrke att göra! Jag kommer ingenstans! Har suttit hela eftermiddan å skrivit, men de blir ju knappt två A4-sidor. Bajs.
Jättemycke chokla äter jag oxå.. jag som skulle börja leva ett nyttigt liv nu ju.. de e uppsatsens fel alltihopa.. *får ett utbrott*

Nu ska jag gå å va arg. FY!! FY SÄGER JAG BARA!

// Miss Universum

Pluggi pluggi

Jag MÅSTE plugga nu, men de e så svårt att komma igång.. speciellt när man inte tycker att de e så kul.

Idag har jag varit på sinnesgudtjänst med tolkning. Jag måste säga att teckenspråk e väldigt fint i kyrkliga sammanhang, de e så visuellt å vackert. Jag blir helt fascinerad.
Jag tycker iåfs alltid att teckenspråk e fint, men speciellt i kyrkan.

Imorn e de månda å skola igen.. å bara tre veckor kvar till praktiken! *lite lätt panik*

Så nu, pluggning!!

// Miss Universum

Wakipaki

Då va de dags att vakna! =)
Ska äta frukost nu, slutar kl. nio. Då ska jag hem en sväng, sen cykla till Birgittaskolan där "dövas dag" håller till. Vet inte riktigt vilka föreläsningar å sånt där jag ska gå på, men de löser sej på plats. =)

Nu måste jag gå. Adjö. =)

// Miss Universum

Jobbi jobbi

Här sitter jag å jobbar. De innebär att jag dricker te, kollar på Dirty Dancing som går på tv, å sitter framför min dator. Å då å då säger hej till nån ungdom som kommer hem.
I love it. =)

Idag, på eftermiddagen, stod jag å Ännabänäna å sålde kakor å bröd på torget, gick ganska bra faktiskt. Vi tjäna ihop en hel del under dagen, så Tanzania, here we come. =)

På tal om Dirty Dancing, känns märkligt att se honom på tv å veta att han inte lever längre (jag säger honom eftersom jag inte vet hur hans efternamn stavas, jag brukar säga Patrick Schweizernöt, de e jättefel).
Nu har dom precis börjat dansa i vattnet å kan man filmen så vet man ju att de inte e allt för långt kvar tills dom blir kära. Sååå romantiskt! =)

Saknar Tobben.. tänk om vi skulle dansa så där romantiskt ihop.. *ser de framför mej* *asgarv* Ingen bra idé =)

// Miss Universum

Tiden rullar på

Oj, va tiden går fort ibland. De e redan torsda, nyss va de ju månda liksom. Just nu har jag så mycke att göra så dagarna bara går. De e skönt ibland när tiden går fort, men samtidigt lite stressande.
Nog om de.

Idag, på förmiddagen, va vi lediga å då bakade jag en massa chokladbollar till vår torgförsäljning.
Sen på eftermiddagen hade vi hälso-tema, två kvinnor från livsmedelsverket kom till skolan å pratade om hälsa å sånt där. De mesta hade jag faktiskt redan lite koll på, men jag tyckte de va intressant ändå.
Efter de gick jag å tränade, passade ju bra efter de temat. =)

Va händer i helgen då, undrar ni. De ska ni få veta. =)
Freda: stå på torget mellan 16-18, sen jobba natt.
Lörda: dövas dag, obligatoriskt skol-tid 10.30-15.00
Sönda: tolkad gudtjänst kl 11. (de e inte vi som tolkar, men de kan va kul å lärorikt att gå dit)

Ja, dags att försöka ta mej i kragen å plugga lite, så slipper jag stressa me de (oxå) i helgen. =)

// Miss Universum

Fler födelsedagspresenter

Kom ju på att jag fick ju fler födelsedagspresenter i helgen, ska nu visa lite bilder på detta. Vi börjar med att visa upp eeeeeen.......morronrock!! Föräldrarna tyckte jag skulle slänga min 15 år gamla, ärvda, morronrock å köpte därför en ny. Den e jättemjuk utanpå å består av frotté inuti. Kan de bli bättre?


Jag fick även en brödrost, jag har inte ätit rostat bröd på flera år så jag blev jättegla. Tack mor å far igen. =)


Ett par rosa ljus fick jag av min storebror å hans familj. =)

Av min syster å hennes familj fick jag pengar å ett linne. Av Cissi fick jag två Björn Hellberg böcker, plus två biobiljetter. =)
Av Tobbens föräldrar fick jag en liten väska å pengar. Av han syster Jenny fick jag, till klassens stora glädje, en ordspråksbok. Hon påstår att hon har hört mej säga ordspråk fel, flera gånger i sommar. Förstår inte va hon menar... Ska studera boken flitigt. =)

Ja, nu tror jag att jag har skrivit upp alla presenter.
Tänkte visa en bild på min bror å Tobben, när dom spelar PS3, de gick knappt att få kontakt me dom.


Så satt dom hela lördagskvällen. Ja, barnen måste väl leka av sej ibland. =P

// Miss UniversumI did it. =)

I did it gånger 2 idag.

De första jag klarade va att dövblindtolka hela dagen. Jag känner mej nöjd, nästan så jag vågar använda ordet stolt, över mej själv. Jag tycker att jag gjorde bra i från mej å sammarbetet me Mary funkade asbra, så allt klaffade. Imorn ska vi gå igenom dagens jobb, då kanske lärarna ger en lite kritik, de vet man aldrig, men då tar jag de då. Ikväll ska jag gå å lägga mej nöjd iaf. =)

Pratade precis me gulleplutten, han förstår nog inte riktigt allt va jag gör i skolan (vilket inte e så konstigt), men ändå så tycker han att jag e bra å han e stolt över mej. De känns mycke mycke bra. =)

De andra jag klarade av va att hålla mitt löfte. Jag gick å tränade! Inte särskilt länge å inte överdrivet ansträngande, men jag kom igång iaf å de e huvudsaken. =D

Nu börjar Idol å idag e dom i Gävle. Där har jag ju bott i två veckor så jag kan nästan kalla mej gävle-bo.

Så e de me de. =)

// Miss Universum

Fullt upp

Idag fick vi schema över vad vi ska göra dom kommande fyra veckorna i skolan innan praktiken. De va inte lite de, så jag lär ju ha fullt upp. Usch, måste från å me nu va duktig å planera min tid rätt så jag hinner göra alla måsten.

Imorn e de dövblindtolkning för hela slanten, de ska bli roligt, spännande å intensivt. Men framförallt roligt. =) Vi håller på hela dan, från halv nio till fyra, så jag vet nån som kommer va aptrött imornkväll. Eller snarare, jag vet tio stycken som kommer att va de. =)

Sen har jag bestämt att jag måste ta tag i träningen nu, kom överens me Tobben innan att jag ska träna efter skolan imorn. Å inte börja me värsta hårdträningen, de räcker att springa en kvart-tjugo minuter, lagom mjukstart. Om jag börjar för hårdträna på en gång så tröttnar jag jättefort eftersom min kropp inte orkar, så som sagt, de gäller att börja lugnt.
Nu kanske ni undrar varför jag e överens me Tobben om min träning, de e verkligen inte så att han tvingar mej, men jag vill att han hjälper mej att komma igång, puschar mej, å om jag då bestämmer nått tillsammans me honom e de lättare att hålla de löftet.

Nu e de snart läggdags, måste va utvilad å i tid imorron. =)

// Miss Universum

Tuff tuff tuff tuff..

Sitter på tåget mot Örebro, skönt att faktiskt kunna sitta. Mellan Borås å Herrljunga fick jag stå upp (fyrtio minuter lång resa) å på Örebro-tåget fick jag stå i typ tjugo minuter, sen snodde jag åt mej en plats, haha. Jag får ju skylla mej själv som snålar å inte bokar en plats, då blir de ju att man får stå ibland. Men som sagt, nu sitter jag å njuuuter. =)

Ja, helgen har vart skitbra. Släktkalaset igår va jättetrevligt å sen hemma hos mor å far var de oxå jättebra! Mamma bjöd på potatisgratäng å kyckling!! MMMMM, jag som ÄLSKAR kyckling, vi åt så vi sprack.
Åså fick jag födelsedagspresenter oxå, kommer en bild på de sen. =) 

Nä, nu ska jag läsa lite, en halvtimma kvar sen e jag hemma i öret igen. =)

// Miss Universum

Släktkalas

Idag vaknade jag å Tobben halv nio, känns kul att va klarvaken så tidigt en lördag. Men iaf, då märkte vi att vi hade bytt sida me varandra. Jag gick å la mej på vänster sida å vaknade upp på höger. Hmm, mystiskt. Å ingen av oss minns hur detta har skett. Haha, va vi skrattade. =)

Idag e de släktkalas, ska bli roligt. Jag gillar stora kalas å att träffa massa folk. Tobben däremot e inte lika road, han åker dit för gratismaten.
Sen blir de kalas hemma hos mor å far. Jag har nog redan berättad detta en gång innan, men men.. nu vet ni de igen.

Ha´re gos, potatismos. =)

// Miss Universum 

Tågresa

Sitter nu på tåget påväg till Borås, snart får jag äntligen plåga älsklingen. =)
Tåget kom i tid till Örebro, men va 1 timma å 45 minuter sen i planeringen p.g.a. påkörning av person. Usch.. känna lite otäckt när man tänker på de..

Tobben ringe innan å sa att vi måste planera att resa utomlands nästa höst! De va den bästa idén på länge! De vore underbart att kunna se fram emot en solresa. =D ibland e han bra, den där Tobben. =P

I övrigt har jag inte så mycke mer att berätta för nu, måste köra tåget nu. =P

// Miss Universum

Bakning

Våran klass har bestämt att vi ska sälja bröd å kakor varje lörda på Stortorget, för att tjäna ihop pengar till studieresan i vår. I tisdags bakade jag å Sandri tillsammans. =)


Å va gla jag e.. ser ut som jag har en skål me bajs.


Sandri bråkar me degen.


Resultatet =)

// Miss Universum

Håhå jaja

Jag trodde inte människan kunde förvåna mej mer, men de gick. Men nu har jag nog sett allt, hoppas jag. För nu orkar jag inte mer.

Jaja, låt mej berätta om min födelsedag. Igår fyllde jag år, jag älskar att fylla år!
De e inte kul att bli äldre, men att bli firad å få presenter. Igår fick jag presenter av Bonden å Miss K, blev skitgla. =) 


Ett par vantar me matchande hårspännen

Åså sjöng hela skolan för mej, de e faktiskt kul, men jag blir allt lite generad. =)
Efter skolan gick jag till optikern, har haft lite ont i huvet den sista tiden, men de va inte ögonens fel för dom fungerade bra.
Under tiden jag va där fick jag ett mess av Ännabänäna att "kl. 18 ikväll e de kalas hemma hos dej". Haha, dom e ju roliga. =)  Så på kvällen kom de hit nåra stycken, vi åt glass, popcorn, drack te å tjöta skit. En perfekt födelsedag. =D

Shit, vilken värme de har vat idag, asgött. Katterna har varit ute heeela dan när jag har vart i skolan. Å dom vill e ändå inte komma in när jag kom hem, jag förstår dom, va ska dom inne å göra?!


Elsa sover ute


Kompisen Lukas vilar oxå.

I helgen ska jag till Borås å krama Tobben!
Imorn blir de nog bara att mysa. Sen på lörda e de släktkalas på dagen å på kvällen ska mor å far fira min födelsedag. =)
Å på sönda åker ja tillbaka till Örebro igen.

Ja, de e min närmsta framtid. =)

// Miss Universum

Födelsedag!

Va e de för en da?
E de en vanlig da?
Näjj, de e ingen vanlig da, för de e MIN födelseda!!
HURRA HURRA HURRA!!! =D

// Miss Universum

Vad har hänt me mej?

Jag sitter i skolan nu, kom hit en kvart innan vi börjar! Jag som brukar komma typ en minut efter vi har börjat.. hm.. va har hänt? Har jag blivit så där äckligt vuxen så jag kommer i jättemycke tid innan skolan? Jag har ju hållt på så här sen skolan började för två veckor sen. Hm.. lurigt de här..
Nu börjar resten av klassen komma, dags att sluta. =)

// Miss Universum

Syskonkärlek

I förra inlägget skrev jag att hatten, som jag fick i födelsedagspresent, var apsnygg.
Fick en kommentar på de av min syster;
"va bra att hatten var apsnygg å inte skitsnygg, för du passar bättre som apa än skit
//puss"

Ja, de e syskonkärlek de. =P

Jag åt lite kladdkaka innan som jag fick av Ännabänäna i present, mmm, så go den e! Den e farligt go, de e svårt att sluta äta när man väl har börjat. Men som tur va, va jag smart nog att äta mat först så jag blev ganska snabbt mätt å kunde därmed sluta äta efter en stund. =)

På tal om mat, ikväll e de ett nytt matprogram fyran, som mat-Tina leder. Hon lagar mat i studion å samtidigt får man följa familjer, via webbkamera (tror jag), som gör samma som henne fast hemma. Förstår ni hur jag menar?
Ja, de jag vill komma fram till e att min brors fru å deras son ska va me. Jag vet inte om dom kommer synas nått i dagen program, men nångång kommer de att ske så jag ska följa programmet ordentligt. =)

Nä, nu ska jag grejja lite. Ha´re bra, kexchokla! (glutenfri såklart) 

// Miss Universum 

En bra helg


Den här helgen har varit jättebra!
I fredas kom Tobben hit, så härligt att träffa honom igen, dessutom hade han me sej paket till mej, aldrig fel. =P
Jag fick en Björn Hellberg bok som jag hade önskat mej, puder å ögonskugga från Mary Kay å en apsnygg hatt. =)
Han tyckte även att vi skulle gå på restaurang på kvällen, en uuunderbar idé. Vi gick till Efesos å åt grekiskt, mmmm va gott. =) 

På lördan åkte vi till Marieberg, jag köpte ett par jeans å en mascara å Tobbe köpte två tröjor. Åså handlade vi mat.
Sen på kvällen kom nåra kompisar hit å då bjöd jag på hemgjord tårta! De ni! Tyvärr glömde jag ta kort på den.. kanske lika bra de. =P Jag fick födelsedagspresenter även från dom.


Mintgröna sockar me diamanter


Paraply å disktrasa me kattmotiv


Scarf me matchande örhängen

Senare på kvällen gick dom flesta av oss ut på krogen, de va jättelängesen jag va ute här i Örebro, de va riktigt roligt!!

Å idag har vi bara tagit de lugnt, Tobben åkte hem för en stund sen.. =(  men vi cs om en vecka igen. =)
De har varit en alldeles perfekt helg! =D

Nu ska jag äta å kolla på tv. Hörs imorn!

// Miss Universum


Idag

Idag har jag en del att göra. Först ska jag å tobben till marieberg å handla lite mat, å shoppa. De sista vet han inte om än, de e en överraskning, haha. =P
Sen ska jag försöka baka nått födelsedagsfika som vi kan smaska på ikväll när nåra kompisar kommer hit. Sen blir de party. =)

Ja, de va nog allt. =)

// Miss Universum

Tvättar å väntar

Nu e de freda å äntligen helg! Å då får man träffa Tobben! =D  om han bara kunde komma nångång, ja väntar å väntar, men han e påväg iaf. Åhh va ja ska kram-terra honom, haha. =)
Åså tvättar jag oxå, de e konstigt men jag tycker de e ganska kul att tvätta. Först sortera kläderna i olika högar, sen in i maskinen, sen hänga på tork, sen vika ihop. Ja, på nått sätt e de ganska kul. Jag gör mycke hellre de, än typ städar å lagar mat. =)

Idag e de tre stycken som fyller år. Mary blev firad av hela skolan som sjöng så fint dom kunde. =)
Sen fyller även Sivan å Elsa tre år, tänk va stora dom har blivit! Dom fick tonfisk i present. =)


Här äter dom tonfisk för glatta livet. =)

Nu e de dags att dra till tvättstugan igen, hare gött igelkött!

// Miss Universum

Andas å räknar till tio

De har vart mitt motto dom senaste dagarna, att andas å räkna till tio. Å prata mycke me tobben å mina underbara vänner. De hjälper.
Jag får sån panik ibland!! Blir så irriterad!! en, två, tre, fyra...
Som sagt, jag följer mitt motto å pratar av mej så klarar jag mej.

Förkylningen hänger kvar, låtsas-febern oxå.

Imorn e de äntligen freda å då får jag äntligen träffa tobben igen! =D

Nu orkar jag inte skriva mer. Jag ska laga mat å räkna till tio.. hundra gånger.

// Miss Universum

När ska de sluta?

När ska de sluta rinna i min näsa?? Så drygt att va förkyld, näsan rinner å e täppt samtidigt, åså vill jag inte använda för mycke nässpray eftersom jag har en tendens att bli beroende av de.
"Hej, jag heter maria å jag har vart beroende av nässpray."
(alla i kör) "Hej maria!"
Dessutom jag haft huvudvärk hela dan å nu känns de som att jag har feber fast tempen visar att jag inte har de. Men jag tror den ljuger. Tycker jag att jag har feber så har jag det, då får man ju äta godis som tröst. =P

Jag minns förr i tiden, när man inte behövde va så vuxen, då va de skönt att va sjuk för då kunde man va hemma ett par dar å slippa skolan.
Men nu, när man e lite vuxnare, så vill man inte va sjuk. Jag hinner inte de! Jag måste till skolan å jag måste plugga å de e inte kul när man egentligen bara vill sova.
Men va göra man inte för att bli tolk? =)

Nä, som sagt, nu e de dags att plugga. Efter att jag har knaprat lite ipren. =)

// Miss Universum

RSS 2.0
Test