Slit å släp

Japp, de e va jag har gjort idag. Slitit å släpat. Gänget va hemma hos mej igår, skitkul. =) Jag kom i säng runt 1-halv 2, gick upp halv åtta idag å städade hela lägenheten och packade ner de allra sista!
Nu sitter jag  på tåget påväg till Borås för att vara där i helgen å andas ut. På sönda bär de av mot stockholm för fyra veckors praktik. Jag e lite nervös, men förväntansfull. =)
Men va e de för slit jag har gjort idag då? Jo, förutom att städa så skulle jag ta mej till tågstationen me min 100-kilos packning. Men Örebro har ändrat bussystemet så fantastiskt bra, så jag kommer ju bara halvvägs. Så då hade jag två alternativ, åka "min" buss, för att sen byta till en annan som kommer in på stationen bara nån minut innan mitt tåg kommer? Eller gå halva vägen, ta en buss som inte e "min" och komma tio minuter innan tåget? Ja, jag litar inte ett skit när de gäller bussar å att hålla tider så jag valde alternativ två. Jag å mina tre dödstunga väskor gick till svea-parken å åkte buss därifrån till resecentrum. Fyyyyy va tungt de va! Men så går de när man inte har bil å bussarna inte stämmer överens me mitt liv. Jag fick ju lite motion iaf. =)

Jag fick ett underbart mejl innan idag, som påminde mej om att ta vara på livet. Å att ta vara på mej. Jag blev så rörd, jag ska verkligen lyssna på de. =) tack min kära vän!

// Miss Universum

Underbart!

De e så skönt att vara hemma igen! Man uppskattar saker mycke mer! En toa som ja kan spola å inte har insekter, mat som e go, jag orkar inte räkna upp allt. De e helt enkelt bara väldigt skönt att va hemma.
I helgen va tobben här å de va underbart att träffa honom! Vi gjorde ingenting, bara softade å myste. =)

Idag har jag vart på föreläsning om språklagen å hur svenska språket har förändrats. Jag somnade. De va aptråkigt. Jag vaknade när Mary skickade ett mess till mej, "VAKNA!" Haha, de va roligt. =)

Imorn har vi ingen skola, eftersom alla andra har projektvecka, så klassen ska hem till Miss K å förbereda redovisningen om Tanzania som vi ska ha för skolan om nåra veckor.
På onsda e de handledarträff inför praktiken, alla handledare kommer hit utom min, så jag får bege mej till handledaren istället, alltså sthlm 
Torsda- ingenting va jag vet
Freda- ingenting va jag vet
Lörda- ingenting va jag vet
Sönda- åker till sthlm
Månda- praktiken börjar.

Japp, de va min vecka. Nu ska jag äta en kaka som min mor har bakat, mmmm så gott. Inte för att jag e hungrig, men för att jag kan! (jag kunde inte de i afrika så jag tar igen allt nu, ja ni fattar)

// Miss Universum

Tanzania


Hela livet i ett myggnät


Här kan man köpa torkad fisk.. mums...Marknad


En by på ett berg


Barn som bor i byn


en vanlig lunch


elefanter på savannen


besök på ett barnhem


Silver Sand Beach


En apa =)

Ännu fler bilder håller jag på att lägga upp på facebook, så där kan ni kika. =)

// Miss Universum

Hemma igen! =D

Jag kan inte nog beskriva hur skönt de e att vara hemma i Sverige igen! Tiden har Tanzania har vart jättebra å rolig, men de e väldigt skönt att va hemma igen! Å vi hade tur som kom hem, pga vulkanutsläppet på Island va de nära att vi fick stanna kvar, men vi klarade oss. Skönt!

Å nu e jag så trött så jag somnar snart. Bilder å berättelser kommer senare. =)
Gonatt!

// Miss Universum

Oh Africa!

Arbetsintervjun e avklarad, den gick bra!
Nu ska de duschas, ätas åså ska de allra sista packas. 02.15 åker vi från Örebro till Arlanda, 6.25 lyfter vi! =D

So see ya later, Sweden! =D

// Miss Universum

Stor dag imorn!

Imorn ska jag till stockholm på intervju.. jag e väldigt nervös faktiskt.. kanske inte just för intervjun men för arbetsprovet!! Hela dan går åt i sthlm, sen när jag kommer hem e de bara att packa ner de sista å sen DRAR JAG TILL AFRIKA!!! =D

Nu ska jag packa lite.. igen.. =P

// Miss Universum

Sista dan på sista lovet!

Jahopp, då va de sista dagen på mitt, troligen, allra sista lov! Jag njuter för fulla muggar genom att äta godis å göra ingenting. =)
Igår va vi hos mina föräldrar å åt påskmiddag, de va mycke gott! Åså spelade vi spel me, å så mycke jag skrattade igår! Hela familjen satt å skrattade så vi grät! Dels för spelet, men oxå för att min bror berättade massa dåliga skämt. =)

Egentligen skulle jag ju åka tillbaka till örebro idag, men de sket sej. I onsdas när jag skulle boka tåg hem så upptäckte jag att alla tåg va fullbokade! De gick ett tidigt imorse å de går ett sent ikväll, men dom va mycke dyrare än dom andra tiderna för att de va fler byten, så de hade jag inte råd me. Å eftersom vi inte gör nått viktigt i skolan imorn så tänkte jag att jag stannar här en extra dag. =) Så imorn, kl 10 åker jag hem, kommer lagom till resursen runt 14, så att jag inte missar examens-repet å pizzan på kvällen.
Så nu vet ni de!

Så vi ses imorn eftermiddag, gott folk! =)

// Miss Universum

Lite utvilad

Igår gjorde jag INGENTING å de va så skönt!! Jag sov mycke, jag läste, jag kollade på tv, jag städade i köket å jag lagade mat till mej å älsklingen. Han blev så gla när han kom hem från jobbet å fick äta kött, potatis å brunsås, värsta husmanskosten! =)
Idag ska vi hem till båda hans systrar en sväng e de tänkt. Sen ikväll blir de la bara till att softa tillsammans, helgen e fullbokad me påskfirande hos både min å hans familj. Så jag kommer nog inte hänga här på ett par dar så GLA PÅSK ALLIHOPA!! =)

// Miss Universum

Andas ut

Idag ska jag bara ta de lugnt å inte göra någonting! Jag har träffat folk å åkt runt som en galning ända sen lovet började, å de kommer bli så i helgen me, så idag ska jag ägna mej åt mej själv. Läsa, softa, bara ta de lugnt. =)

Igår va jag hemma hos päronen å fick asgo mat å äppelpaj! MMMMM!!! Å sen fick jag mina saker jag bad dom köpa till mej i ullared, asbra saker! Massa våtservetter, handsprit, en kjol m.m. Å billigt va de me! =)

Nä, nu ska jag läsa å gosa me katterna. =)

// Miss Universum

RSS 2.0
Test