Julpyssel

Min syster Tina älskar att pyssla. Hon skyller alltid på att de e barnen som vill, men i slutändan sitter hon alltid själv å grejjar för barnen e inte alls lika intresserade. =P
Iaf, i år hade hon gjort ett tomteland å ett snögubbeland me tågbana imellan så dom kunde besöka varandra. Jag tog kort på detta, men har glömt att visa de. Ja vet, julen e över sen länge, men jag vill visa de för att jag blev impad över syrran. =)


Tomteland


Tågbana


Snögubbeland


Närbild på snögubbar me halsdukar å öronmuff

Japp, hon e duktig hon. Hon fick allt tålamod som finns tror jag, för jag har då inget. =)

// Miss Universum

Solsken! =)

Idag har jag varit ute å promenerat i solen, de va jättekallt men skönt! Jag tog nåra bilder på hur ladugårdsängen ser ut i snö. =)


Svårt att tro att jag har sprungit här på våren..


Ladugårdsängen


Min uteplats


Igårkväll va jag, torsken å ännabännäna hos mickis, mycke prat å mycke skratt. Precis va man behöver. =) 

Nu ska de pluggas!

// Miss Universum

Kallt, men sol! =)

Idag e de -14, men jag ska ändå inte gå ut så mej gör de inget. Huvudsaken e att solen skiner idag!! Hade nästan glömt va sol e för nått, men nu blev jag påmind å de e underbart! Jag ska sitta inne hela dan å plugga, men de e faktiskt lättare när de e fint väder, mitt humör blir väldigt mycke bättre. =)
Så dagens schema e alltså att plugga så mycke som möjligt å sen ikväll ska jag till mickis! =)

De va allt för nu! =)

// Miss Universum

Oväntad besök

I eftermiddag fick jag besök av två jehovare. Jag tycker alltid de e lika intressant att se hur bra dom kämpar sej kvar vid dörren fast man gång på gång säger att man inte e intresserad. Dom va ju som sagt två, men de va bara den ena som pratade, på engelska dessutom. Jag tror han va ny, för han va väldigt trevlig, när jag tackade nej till deras upplysningshäften så tvingade han inte på mej dom. Å de e ovanligt enligt mina erfarenheter. 
MEN då, precis innan jag skulle stänga dörren, så börjar den andra prata, på svenska!
Varför ska jag kämpa på engelska om han pratar svenska?! Iaf, han slänger fram en liten lapp om deras mötestider så jag vet när jag kan komma dit. Den orkade jag inte tacka nej till, jag tog den å stängde dörren snabbt. Tänk vilket äventyr man blir me om mitt på blanka dan. =)

Sen åkte jag å Torsken till Stadium Outlet å köpte träningskläder. Jag hittade en sport-bh å långa träningsbyxor för värsta rabatten! E helnöjd! =) längtar tills snön försvinner så jag kan börja springa ute me mina nya byxor. =)

Nu ska jag har fredasmys för mej själv!

Saknar dej, Tobben!!

// Miss Universum


Mysfika!

Efter skolan gick jag å tjejerna på stan å kollade på hindersmässan (en marknad som sker i örebro en gång om året). Råkade köopa lite marknadsgodis. =) Å efter att ha frysit ihjäl där gick vi å fikade på ett jättemysigt café som jag aldrig sett förut. Jag har gått förbi de flera gånger, men missat de. Iaf, där satt vi nåra timmar å bara pratade, jättemysigt å roligt å en bra avkoppling! De får vi göra om fler gånger!! =)

Nu sitter jag å kollar på tv-programmet Fantastiska Nöjen. De började idag å jag trodde de skulle va roligt, men nja.. riktigt så kul va de inte.

Japp, de va allt! =)

// Miss Universum

Nu får de vara nog!!!!

Jag vill inte HA NÅN MER SNÖ!!! Jag orkar inte kämpa varje dag me att cykla till skolan, jag orkar inte frysa ihjäl vart jag än är!! Aaaahhh!!
Btw, jag ska nog inte bli tolk längre.. tror jag ska börja jobba på typ ica, där kan man väl ändå inte misslyckas!

// Miss Universum

Toppenhumör!

Idag satt vi i klassen länge å planerade examen-spexet. Å de känns så underbart att vi faktiskt ska ta examen, äntligen!! Å jag e nöjd att vi planerade mycke idag, de känns att vi e på rätt väg. De e skönt att vi redan har satt igång, för sen e tiden knapp.

Å allt detta planerade kring EXAMEN ledde till att jag va på jättebra humör när jag kom hem å de håller fortfarande i sej!! =) Å när jag e gla lyssnar jag på hög musik, idag blev de en massa nostalgimusik tex (mobba mej inte för detta) spice girls, carola (gamla låtar), orup å en massa sånt som jag lyssnade på när va liten. Jag tycker de e lite coolt att man fortfarande kommer ihåg alla låttexter. Men de e inte bara nostalgiskt på min spotifylista, där finns examenslåtar. Kan de bli bättre?! =D

// Miss Universum

Afrodans!

Ikväll va jag på afrodans, så otroligt roligt!! Rekommenderas varmt! =D

// Miss Universum

Ljus i mörkret

Jag vet inte varför jag bryr mej, försöker ignorera men ibland går de inte å jag tar åt mej. Jag blir irriterad å vill bara hem. Så de va va jag gjorde idag, vi fick jobba fritt å jag jobbade en stund, men sen gick jag hem. Va sur, irriterad, lessen, arg på mej själv för att jag slösar energi på sånt onödigt. Påminner mej om att de e bara sista terminen nu, sista sista sista.

Kommer hem trött å ser att jag har fått ett brev av min systerdotter på 8 år, som undrar när jag kommer till jönköping nästa gång för hon saknar mej! Jag blev så gla!!
Tänk va ett litet brev, me felvända bokstäver, kan göra en lycklig ändå! De blev som ett litet ljus i mörkret, allt kämpande blir helt plötsligt inte alls lika jobbigt längre när ja kom på att de finns en familj som tänker på mej. Sen att hennes lillebror hälsade till ior, deras smeknamn på mej, kanske inte va lika underbart, men tanken va god. =P


// Miss Universum

Ensam hemma..

Då va man hemma i Örebro igen.. jag kan inte me ord beskriva hur mycke jag saknar tobben.. de blir värre å värre för varje gång vi måste skiljas.. Om två veckor ska vi cs igen, å jag vet att de går fort, men just nu känns de som de e flera år till nästa gång. Åh, va jag längtar tills vi kan flytta ihop å cs varje dag!!

Helgen har varit bra! Tobbens band kom tyvärr inte vidare, men dom spelade riktigt bra ändå tycker jag. =)

Nä, nu ska jag lägga mej å kolla på tv. De e Johan Falk på fyran, så jag tänkte somna framför den. Jag tycker att Johan Falk filmerna e väldigt bra, men så synd att han som spelar Johan Falk e en sån dålig skådis! Stör mej hela tiden på honom! Men som sagt, filmerna e bra så jag kan koppla bort de. =)

Nu, sova!

// Miss Universum

Fredag

Idag e de freda, för er som inte visste de. =) jag sitter hemma hos tobbe nu å väntar på att klockan ska bli 17.00. Då ska tobbe å hans band va me i lokalradion. Så man kan säga att jag har en lokalkändis till pojkvän. =D

Men han e ganska tråkig. Förut frågade jag honom om han ville spekulera me mej om vart jag kanske hamnar på praktiken. Han va måttligt road. När jag sen frågade om han istället ville diskutera va jag ska ha på mej på examen, satte han på musik.. på hög volym..

Så kul e de att va ihop me en kändis.

// Miss Universum

Roligt roligt!

Igår umgicks ja me tjejerna å de va så roligt! Jag hade jättekul hela kvällen! Jag har gått som en zombie hela dan pga sömnbrist, men de va de lätt värt! =)

Imorn ska jag äntligen träffa goseposen, ska bli underbart! De e de bästa som finns att träffa honom efter en tuff vecka i skolan, å bara slappna av. Så imorn blir de bara mys. Elle, först ska hans band va me i lokalradion, men sen blir de mys. =)
Å på lörda ska dom va me i en musiktävling så har ni inget bättre för er kan ni åka till Göteborg å hejja på dom. =P

Nä, nu orkar jag inte skriva mer, ska gå å ta hand om tvätten.

// Miss Universum


Kort dag

Idag va e en kort skoldag, tack å lov. Vi tolkade halva förmiddan om statistik, blev helt slut i huvet. Efter lunch fick vi jobba själva så då gick jag hem för att läsa en av alla tusen häften vi har fått. Tänkte börja me de härliga häftet på engelska på "bara" 72 sidor. Vet knappt va de handlar om, nått me tolkning säkert.

Å ikväll ska jag vaccinera mej, så jag får följa me till Tanzania. =) Enligt ryktet e de tre sprutor å en "shot" man ska få.. usch.. jag e inte spruträdd, men de e ju inte jättekul ändå me tre stycken.. jaja..

Nä, nu e de dags att plugga! Adjö!

// Miss Universum

Dagens äventyr

Idag har vi haft fullt upp i skolan, på morronen hade vi svenska å jag jobbade faktiskt! (för er som inte vet så tycker jag inte om svenska å brukar undvika de så mycke som e går)
Efter de hade vi massa rollspel å en lektion me tsp-grammatik. Då gav min hjärna upp, men jag kommer väl fatta allt så småningom. =)
Sen gick jag å tränade å då fick jag öva på mina engelskakunskaper, som faktiskt kommer fram riktigt ordentligt när jag verkligen inte kan använda mej av svenska.
De va en tjej från ryssland som skulle sola, men visste inte vart solariumen fanns å hur dom funkade. Tur att hon hittade mej. =) Som sagt, engelskan blev bra eftersom svenska inte funkar, men däremot, helt automatiskt, fick hon lite tsp av mej men men.. man e ju "arbets"-skadad. =)
Sen åkte jag hem, åt mat, gick till sandri å pluggade å drack te å nu ska jag sova. =)

Go natt!

// Miss Universum

Klassfest

Igår va de klassfest hos Bonden, de va mycket roligt och trevligt, allt va mittemot tråkigt, haha. =P

Idag ska jag försöka plugga å laga matlådor. De va allt! =)


// Miss Universum

Lördag

Idag har jag:

- tagit en lång sovmorron
- tränat
- lagat mat
- duschat

Å nu ska jag göra mej i ordning, för ikväll e de klassfest hos Bonden. =D

// Miss Universum

En egen fredag

Idag e de fredag, jag kan inte fatta att de redan har gått en vecka i skolan, tiden går så fruktansvärt fort! Jag har kollat i min almanacka å konstanterat att hela terminen kommer gå me en väldans fart för vi har mycke att göra!

- 5 veckor skola, me fullt schema av tolkningar å häften som ska läsas
- 1 vecka sportlov
- 4 veckor skola, även här me massa tolkningar, häften, två dagars skolresa till Sthlm, öppet hus å avstämningar
- 1 vecka påsklov
- 3 dagar skola
- 13 dagars resa till Tanzania
- 1 vecka skola
- 4 veckors praktik
- 2 veckor skola som slutar me EXAMEN!!!
- Hundra veckor sovande

Ja, så ser de ut. De e mycke mycke att göra, men de kommer va roligt, å jag får tänka på att de e allra sista terminen så de e bara att ge järnet.

Ikväll sitter jag själv i min fina rosa soffa å kollar på tv å äter lite godis. Kanske låter tråkigt, men jag tycker de e skönt att slappna av å ha lite egen tid. I helgen måste jag plugga så då passar jag på att göra ingenting nu. =) Tobben hade iåfs gärna fått vara här, men vi ses nästa helg. =)

Japp, de va allt för mej. =)

// Miss Universum

Tanzania, here I come!!

Nu e de bestämt, färdigt å bokat, finns ingen återvändo!! Den 9 april drar klassen på studieresa till Tanzania å e borta 13 dagar (med resan inräknad)!! Jag kan inte beskriva hur roligt detta ska bli!
De ska bli kul att träffa andra döva, att försöka teckna ASL (american signlanguage), att komma till en annan kultur, att komma till värme, att se massa vilda djur som jag bara har sett på bild elle i djurpark etc etc.
Ja, de ska bara bli allmänt spännande å roligt alltihopa! =D

// Miss Universum

Varför?

Varför e inte tobben hos mej å lagar mat, så att när jag kommer hem hungrig efter skolan å träningen så står maten färdig på bordet? Å varför e han inte här så att han kan värma mej när jag fryser? Å packa ner mina julsaker? Måste skälla på honom sen.

I övrigt så e allt som vanligt. Skolan e väldigt som vanligt, känns inte som om man har haft lov. Ja.. mer intressant än så hade jag nte att dela me mej av. =)

// Miss Universum

Ååååhhh!

Jag hittade världens snyggaste skor idag, självklart ett par som inte va på rea! Men jag vill ha!! Jag SKA ha!! Jag ska köpa dom, måste!

Ja, förutom denna upptäckt på stan, köpte jag ett par jeanstights, en topp, ett linne, ett par varma sockar (typ raggisar) åså en massa mat. Så jag e nöjd! =) (förutom att skorna va för dyra, men som sagt, en dag ska dom bli medlem i min skofamilj)

Å just ja, jag frös typ ihjäl oxå. BURR!!

Å nu håller jag på att tvätta.
Å ska snart dricka te så jag i nåra minuter iaf kan känna mej varm.

Japp, de va allt.

// Miss Universum

Då va de dags igen..

... att börja skolan! Tänk att de e sista terminen. Jag kan inte sluta tjata om de, de e en sån skön känsla att de jag snart har nått mitt mål å färdig tolk. =)
Jag har nog inte riktigt fattat att jag snart e klar förrän idag, helt plötsligt fick jag lite panik å skakade om tobben å skrek: JAG BÖRJAR MIN SISTA TERMIN IMORN!! SISTA!!!
Han blev väl lite rädd först, men e ganska van vid mina plötsliga infall så han lugna ner mej medans jag typ hyperventilerade av alla känslor man kan ha. De e nu de gäller, de e nu jag måste ta fram alla mina kraftar, å lite till, å kämpa så mycke jag orkar. De kommer va svårt, tufft, jobbigt, lipit, roligt, spännande, innehålla mycke skratt å framförallt kommer de gå apfort.

Ja.. då ska jag dricka lite mer te å försöka lägga mej i tid. Jag kan ju försöka ha energi första dan iaf. =P

// Miss Universum


Idag

Idag ska jag först träffa Sanna, jag har inte träffat henne på flera månader!! Så de ska bli riktigt roligt! =) Sen ikväll e de lite filmkväll här hemma hos Tobbe. Känns skönt att faktiskt göra nått idag, jag har bara vart hemma å tagit de lugnt me en kopp te å en bok i flera dar. De förtjänar jag iåfs, men nu e de skönt att komma ut lite. =)

Ja.. de va allt. =)

// Miss Universum

Kalasande

I två dar har de varit kalas. I söndas va de julkalas hos mor å far, två av mina syskon me deras familjer plus min morbror, moster å kusin me barn va där, de va riktigt trevligt. Jag firar aldrig jul ihop me mina äldre syskon, så vi brukar ses efter julhelgen, så även i år.
Å igår åkte jag, mor, far å lillebror till min syster i Bankeryd, hon fyllde år på julafton så vi firade henne igår. De va jättemysigt å roligt! Sen på vägen hem åkte vi förbi min bror å grattade hans fru som fyllde år. Så på två dar har jag nu träffat alla syskon så jag kan åka hem till Örebro glad å me gott samvete. =)

Jag kan inte fatta att jag e inne på sista veckan på jullovet, varför ska loven alltid gå så fort? De ska bli kul att sätta igång me SISTA TERMINEN, men jag kan inte förneka att jag trivs bra me att va hemma å göra saker i min takt. Jag skulle lätt kunna bli lyxhustru, haha.
Som sagt, sista terminen börjar snart å de finns mycke att se fram emot- tanzania, praktik, examen, så de e me glädje (å sorg över att åka ifrån tobben) som jag återvänder till Örebro på sönda. =)

// Miss Universum

2010

Jaha, då va de nytt år nu då. Jag strunta i nyårslöftena, jag håller aldrig dom ändå. Jag tänkte fortsätta leva som jag har gjort hittills å de har funkat bra. =)

Nyårsafton var mycket mycket bra! Dan före åkte jag å Tobben hem till min lya i örebro, som 16 grader varm (kall). Jag trodde att vi skulle dö av köldskador! T.o.m Tobben frös jättemycke. Anledningen till varför de va så kallt e för att jag har betonggolv som e askalla plus att de drar från balkongdörren. Jag har klagat innan, men hyresvärden säger att de inte går att göra nått åt de.
Å inte nog me de så upptäckte vi att kylen va väldigt varm, så den hade alltså gått sönder. Så en kall lägenhet å en varm kyl. =( Som tur e så funkar snön bra som kyl. =D
Förutom detta missöde så va iaf nyårsfesten jättebra! De va ja å Tobben, Torsken å Peppli, Sandri å Chris, Ännabännäna å Erik å hennes kompis Erika. De kunde inte bli bättre! =)
Igårkväll åkte vi tillbaka till Borås å idag tar vi de lugnt. Vi har vart å tränat å nu ska de börjas laga mat, sen ska jag nog bara slappa me en bok.
Alltså göra så lite som möjligt. =)

// Miss Universum

RSS 2.0
Test