En lista!

Som ni alla vet så har jag å Tobbe gått å köpt oss ett hus som vi blir ägare till 1 juni. Å nu när våren börjar närma sej så längtar jag så jag dööör efter att få flytta in! Känner mej kvävd i lägenheten, speciellt när solen skiner, jag vill bara ut, ut i min egna trädgård! Jag har kommit på den briljanta idén att göra en jämförelselista me vad som e bra å dåligt me lägenhet/hus å se vilket som vinner. Sen om de stämmer i verkligeheten återstår ju att se. =)

Lägenhet!
Bra att..

.. om något går sönder e de bara att ringa hyresvärden så fixar han de. Smidigt å bekvämt! 
.. ha gångavstånd till de mesta. Centrum, matbutiker, gymmet, tåg-och busstationen, sjukhuset, Tolkexpeditionen etc.
.. ha folk omkring sej, känns tryggt på nått sätt.

Dålig att..

.. behöva dela tvättstuga me andra! Jag hatar att inte kunna tvätta när jag vill å att behöva städa upp efter andra.
.. inte kunna ha öppet balkongdörren eller ett fönster nu när de börjar bli varmt, utan att konstant höra trafikljud. Nått så fruktansvärt irriterande!
.. träffa på min irriterande granne i tid å otid, som alltid ska klaga på sina onda ben!
.. jag äger ingenting, får inte göra nått inne i lägenheten.

Hus!
Bra att..

.. jag äger allt! Jag får göra precis vad jag vill me huset å trädgården. Vi får lägga nån tusenlapp mer i utgifter, men då äger vi ett helt hus!
.. jag får tvätta när jag vill!
.. jag kan ligga naken å sola i trädgården om jag vill. Ja, vi har ju grannar så visst.. nån kan ju se mej, men ni fattar min poäng.
.. katterna kan gå upptäcksfärd varje dag utan att behöva va rädd för trafiken, dom kommer att ha hur mycke som helst att lukta på.

Dåligt att..

.. om nått går sönder t.ex. en spis måste vi köpa en ny själva.
.. de e inte så bra mobilmottagning inne i huset så vi får skaffa hemtelefon.

Japp, de va allt jag kom nu! Å som ni ser så e de bra mycke bättre att bo i hus. =P jag lovar att återkomma när jag har bott där ett tag å se om detta stämmer överens me verkligheten! =)

// Miss Universum


Sportlov!

Då va de sportlov denna veckan! Jag har oxå haft lite lov, tog ledigt från jobbet måndag, tisdag å onsdag å tillägnade dom dagarna till mina syskonbarn Ida å Carl. Vi har varit på bio, Navet (teknik å experimentcenter för barn), Tropikhuset å ätit både pizza å McDonaldsmat. Å därimellan bara myst å kollat på film. Så vi har haft fullt upp. Å kul va de. =)

Förutom de så har jag även varit me Sivan hos doktorn, hon hade fått urinvägsinfektion. De blev ett dyrt besök!! Men självklart va de värt de, hon mår redan mycke bättre!
Jag har även beställt min vigselring idag å fått veta att min bröllopsklänning har kommit till affären så när som helst kan jag åka å hämta den! Åhhh, detta e så spännande! =D

// Miss Universum

Mycke på gång!

Oj oj oj, nu e de mycke på gång! Bröllop OCH husköp! =)
I torsdags var vi hos banken å skrev på en väldans massa papper så nu e husköpet i princip klart! 1 juni blir vi alltså husägare!! Känns helt sjukt, overkligt men oj så roligt! =D

Dessutom börjar bröllopsplanerna verkligen rulla på nu. Jag har hittat en klänning!! *hoppar av glädje* Trodde aldrig jag skulle göra de! Å nu ska ni få höra historian om hur de gick till. =)
Jag, min mor å Cissi åkte till Jönköping för att leta klänning i fredags. Jag fick hjälp av en jättetrevlig expedit som verkligen kämpade för att hitta den perfekta klänningen. Detta var den fjärde butiken jag besökte och jag ville verkligen inte åka hem tomhänt en gång till. I början va jag på gott humör å provade klänning efter klänningen me tålamodet i behåll. Men när jag hade provat ca 10 klänningar å bara hittade fel på alla så började jag tappa hoppet. Jag sa till mamma, när inte expiditen hörde, att de e bättre vi åker hem, de här kommer skita sej ändå. Expediten märkte att jag sjönk ihop mer å mer, tittade på mej me medlidande å sa:
"Du ser ut att förlora hoppet, gör inte de!"
Å vips så plockade hon fram den bästa klänningen av dom alla! Jag hade en ledsen min när jag tog på mej den i provrummet, suckade å gick ut fram till spegel.. tittade upp och.. bara log! Värsta log, började nästan lipa! Den satt som smäck å va sååå fin! Mamma å Cissi va helt lyriska! Expediten va nog nöjdast av oss alla, så som hon hade slitit, haha. =P Jag slog till på en gång, ingen tvekan! Å nu känner jag mej så nöjd! =D

// Miss Universum

RSS 2.0
Test