Partey! =)

Igår va de födelsedagsfest hemma hos Torsken! De va skitkul att träffa alla igen efter fyra veckor ifrån varandra. De va en jättetrevlig kväll me go tårta å kebabtallrik. =)
Självklart kollade vi på eurovision oxå, kanske inte me lika stor spänning som vanligt eftersom sverige inte va me, men de va kul ändå. Tyskland tog hem segern å de va helt okej tycker jag.

Idag e jag ännu mer dunderförkyld! Usch, jag snörvlar å snyter mej, har även börjat hosta lite. Att va snorig kan jag ta, men de värsta jag vet e att ha ont i halsen elle hosta. De e så jobbigt! Mitt halsont har gått över, men de verkar som om de har blivit utbytt mot hosta alltså.. ja, jag ska ta de lugnt idag å kurera mej. De e väldigt fint väder så jag ska sitta lite på trappen har jag tänkt, de måste man få göra även om man e förkyld, men förutom de bli de nog inte så mycke mer gjort idag. =)

Imorn e de skola igen. Känns konstigt att komma tillbaka å veta att jag bara ska va där i två veckor å sen e de slut. Konstigt, men underbart. =)

Nä, nu ska jag snyta mej, sen ta en bok å sätta mej på trappen i solen. =)

// Miss Universum

Åh, så härligt!

De e underbart att va hemma igen. =) Jag har packat upp, ätit å duschat, sen har jag suttit i soffan å bara njutit. Å bland har jag snytit mej me, jag har lyckats bli rejält förkyld.
Jag börjar väl slappna av nu när examen närmar sej, antar att de e därför jag blivit sjuk. På tal om examen så e de bara TVÅ VECKOR KVAR!!! Wohoo!!! =D

Nu ska jag återgå till mitt soffmys. =)

// Miss Universum

På väg heeeem!! =)

Nu sitter jag på tåget på väg hem å de känns underbart! =D praktiken har varit jättebra, men de ska bli skönt att komma hem till sitt eget. Jag ska slänga mej i min soffa å gosa ner mej å titta på tv å bara njuta av att vara hemma igen. =)

Ja, de va allt jag ville för den här gången. =P

// Miss Universum

Näst sista dagen

Idag e de näst sista dagen på praktiken. Jag skulle ha haft ett heldagsuppdrag, men det blev inställt. Så de får bli lite annat smått å gott istället. =)
Imorn ska jag bara ha ett avslutningssamtal me min handledare sen åker jag hem till örebro!! Jag har längtat hem ganska mycke dom senaste dagarna så de ska bli riktigt skönt att komma hem igen. Men praktiken har gått bra, ja har lärt mej mycke å utvecklats mycke så jag åker härifrån nöjd! =D

Nu måste jag dra!

// Miss Universum


En kväll i sthlm

Igår hängde jag me suss å hennes kompis robban. Vi hängde en stund på stan, sen åkte vi till djurgården. De va en underbar kväll å väldigt vacker natur! Vi promenerade runt där jättelänge å bara prata å hade trevligt. Vi gick till gröna lund å tänkte att man kanske kunde höra nåra artister från sommarkrysset, men de hördes ingenting.  Å ingen hade råd att gå in, men nu har jag vart utanför iaf. =) Sen fortsatte vi vår promenad längs östermalm tillbaka till stan. De va uteställen å brats överallt, inte riktigt min stil, men de va kul att peka å skratta åt dom. =P

Idag regnar de, lite tråkigt. Vi har ju haft fint väder i nästan två veckor så jag blev lite snopen när de regnade. Å de värsta e att nu kan jag inte komma undan allt jag har skjutit upp, eftersom jag kommer hålla mej inne hela dan. Så idag ska de skrivas loggbok å utvärderingar å lite annat smått å gott. Å va kul vi ska ha! (not).

Ja, jag ska börja me att äta frukost, sen sätter vi igång. =)

// Miss Universum

Nu måste jag säga!

Nä, nu kan jag inte hålla mej längre, jag måste berätta. Idag ringde Linköpings tolkcentral å sa att dom ville att jag skulle komma dit igen å göra ett arbetsprov! Aaahh, jag blev så gla, så gla!! De betyder inte att jag får nått jobb, men jag tog mej från intervjun vidare till arbetsprovet, de känns underbart! =D 
Så, nu va de sagt. Tänkte först att jag skulle hålla de lite hemligt, men nää... sånt klarar inte jag. =P

// Miss Universum


Plötsligt en vecka kvar

Nu e de bara en vecka kvar på praktiken! De har gått så himlans fort! När jag kom hit kändes fyra veckor som e lång tid, men nu e de bara en vecka kvar. Å de bästa e att de går bättre å bättre! =) första veckan e inget som vi behöver diskutera, men sen släppte allt å de har gått bättre hela tiden. Idag sa en tolk att hon blev rörd när jag tolkade, för jag hade utvecklats så! Känns ju lite överdrivet att bli rörd, men de va kul att höra. =)

Helgen ska tillbringas i sthlm, ikväll ska jag ha sällskap av ostbågar å lite godis. Å imorn ska jag å suss på stan å leta examenskläder till mej, å nu måste jag hitta nått!! Jag har ju en på gång, men nja.. den känns inte hundra.. suck.. ja e ju så kräsen även när de gäller kläder.. Ja, jag hoppas att vi lyckas imorn iaf. =)

Nu ska jag laga mat! Ha en bra fredakväll!

// Miss Universum

Alone again..

Då va man själv igen. Fy va jag hatar varje gång tobben måste lämna mej. Usch!
Men helgen har varit jättebra, vi (tobbe, cissi, mattis å jag) har haft de jättekul tillsammans. Jag å cissi åkte in till stan igår där vi mötte upp ida (en kompis från u-hamn), vi käkade glass å hade bara allmänt kul. Killarna va å klättrade inomhusklättring under tiden. Sen på kvällen gick vi alla ut en sväng å kollade in läget på sankt eriksplan å fridhemsplan. Å mattis fick åka tunnelbana för första gången. =) Så hela helgen har vart jättebra!
Men när man blir lämnad ensam kvar i stockholm, me hemlängtan, då e de inte roligt.. jag å tobben kommer inte ses på tre veckor nu pga pengabrist å de gör att allt känns ännu värre. Jag vet att tre veckor går otroligt fort, speciellt nu när jag har massa att göra, men just nu känns de väldigt väldigt avlägset..

Jaja.. så e de.. nu ska jag förbereda mej inför morrondagens jobb.

// Miss Universum

Trippelt besök

Ikväll kommer Tobben, Cissi å Mattis hit å stannar hela helgen. De kommer bli så kul!! =D de va längesen jag träffade Cissi, å Tobben vill jag ju alltid träffa. =) Tyvärr kommer dom komma rätt sent, dom kommer fram runt halv 12 ikväll. Å då vill dom små skitarna ha tacos, mitt i natten! =P

Nu har halva praktiktiden gått, jag måste säga att tiden bara rusar iväg! Å de e bara fyra veckor kvar till examen!!! Jag kan tänka mej att nu, exakt om fyra veckor, sitter jag me klassen å kompisar å firar för fullt. =)

Nu ska jag gå å plocka undan alla mina saker så de ser snyggt ut när de väntas finbesök.

// Miss Universum

Inträde i vuxenvärlden

Jag tycker de känns så himla vuxet å gå på arbetsintervjuer, å de känns lite overkligt oxå.. jag e snart klar å ska börja jobba?!?! Lite läskigt e de allt. =P Iaf, igår va andra gången som jag gick på intervju angånde tolkjobb, å denna gången va de i Linköping. Jag tycker de gick bra, dom va jättetrevliga å välkommande å de kändes riktigt bra! Sen får vi se hur de går, väntar me spänning. =)

Idag e jag ledig (såklart) å jag ska inte göra nånting!! Praktiken e rolig, men tuff, så hjärnan e helt slut varje kväll. Så idag ska jag ägna mej åt saker jag inte har orkat innan. Jag ska läsa jättemycke, jag ska lyssna på musik å jag ska ta mej tid att laga ordentlig mat (inte bara äta pasta me burkpastasås). Ja, då e nog min plan tror jag. =)
Jag ska börja planen på en gång me att läsa, så so long! =)

// Miss Universum

En tyst minut

Idag va de begravning för min bästa kompis mamma, som hastigt å helt oväntat dog när jag va i afrika. På grund av olika anledningar kunde jag tyvärr inte gå på begravningen, men jag har haft flera tysta minuter för henne å skänkt min kompis många tankar. De e helt ofattbart att hon e borta.. ens eget liv bara rullar på som vanligt, medans andra liv plötsligt tar slut.

R.I.P.

// Miss Universum

Översvämning

Japp, de e va jag fick i mitt kök. Låt mej ta de hela från början.

Ändå en jag kom hit har jag märkt att vattnet rinner ner långsamt i avloppet i köket, men de har alltid runnit ner till slut. Å varje dag har jag tänkt "Idag ska jag säga till att avloppet verkar vara igenproppat.", å lika fort har jag glömt de.
Idag diskade jag å som vanligt så rann inte vattnet ner på en gång. Jag tänkte "Imorn ska jag säga till." å gick därifrån. Efter en stund hörde jag att de lät som de rann vatten nånstans, jag gick till köket å där fick jag en chock! De rann vatten ut över diskbänken, ut över hela golvet!! Stod å titta på de nåra sekunder å tänkte "Vem ska jag ringa? Tobbe? Nä, va ska han göra?! " Sen vakna jag till å ringde till receptionen som fixade en rörmokare. När han kom in stirrade han å sa "OJ". Tittade på mej å frågade "Vad har du gjort?" Jag ville så gärna svara att jag har hällt vatten på golvet för nöjet skull, men de gjorde jag inte. Jag svarade lite tveksamt "Jaaa.. diskat, men de verkar som att vattnet aldrig rann ner utan ökade istället." Rörmokaren såg fortfarande lite chockad ut, sen sa han att han måste ringa på hjälp, å fixa städhjälp oxå. Han gick å kom tillbaka efter typ 5 minuter tillsammans me en städtant.
Hon kom in me ett jättestort leénde å sa, brytandes på typ kinesiska, "Städa, städa!" "Ja, i köket" svarar jag å pekar vart hon ska. Hon går in på toan. "Nä, i köket!" säger jag igen. "Jasså", svarar hon å går in i sovrummet, fortfarande lika gla. Här håller jag på å bryta ihop, men jag tar på mej tolkmasken å säger igen "Nä, i köket" å pekar lite tydligare. Hon går dit å typ skriker "Åååhhh, vatten vatten!" Hahaha, här va jag supernära att asgarva, men jag klarar mej.
Ja.. å nu sitter jag här i soffan. De stinker avlopp!! Jag tror de e tre rörmokare här nu, dom har upptäckt att köksavloppet e kopplat till toaavloppet så nu e dom där å grejjar oxå. Förresten, de stinker inte avlopp, de stinker bajs! En rörmokare fick t.o.m. kväljningar innan. Så äckligt e de!
Nu kom en av rörmokarna å berättade att dom ska ha en avfuktare kopplad mellan köket å toa hela natten. "De kan brumma lite grann." Brumma??? De dånar! Suck..

Ja.. så kul kan man ha de en söndagskväll. =)

// Miss Universum

Frukost i sängen

Nu har jag precis ätit frukost i sängen. =) De får man på hotell, men jag har märkt att jag ofta hänger i sängen faktiskt. Nu bor jag i en tvåa, har ett ganska stort sovrum me dubbelsäng åså har jag ett vardagsrum me en bäddsoffa, en tre-soffa, två fåtöljer å ett glasbord. Å de e i vardagsrummet jag håller till, dels för att tv:n e där, men oxå för att de känns mysigare här. Sovrummet känns så mörkt å kallt. Så jag sover i vardagsrummet. Men jag har även kommit på att jag verkligen bara håller till i bäddsoffan. Jag har datorn där, mina böcker, papper, allt som jag behöver finns i sängen. Jag försöker sitta i soffan när jag ska äta (förutom frukost när jag inte orkar gå till matsalen), men förutom de sitter jag alltid i sängen. Vilket e ganska dumt, de e ju mycke skönare att sitta i en soffa å ha datorn på ett bord men nää.. så funkar de inte.. jag funderar på om de e att jag e så van vid att bo trångt å bo i en bäddsoffa. Jag känner mej liksom lite mer som hemma. Men däremot e de underbart att ha en tvåa så jag kan sprida ut alla mina saker (som jag inte behöver i sängen)! Jag älskar å lägga mina kläder lite här å där, men de e svårt i en etta för då blir de så rörigt. Men i en tvåa funkar de bra. =) förutom när jag måste springa runt å leta efter alla grejjer varje morron.. jaja..

Igårkväll va jag å suss ute me två andra kompisar från ulricehamn. Vi gick ut å åt å ja.. de va de. =) Ingen av oss hade så jättemycke pengar så de räckte me att bara äta ute. Efter maten åkte dom andra två hem, medans jag å suss köpte lite chips å andra gosaker å åkte hem till mej. Å helt lägligt när vi kom hem, så började Yrrol på tv å de e en bra film! =D Sen va vi helt dödströtta. Hon gick å la sej i mitt sovrum å jag bädda ner mej i vardagsrummet. Å här sitter jag nu å har precis ätit frukost. Suss sover fortfarande, hon kan sova otroligt länge så vi får väl se när hon går upp. =)

Nu ska jag sitta å förbereda mej inför morrondagens uppdrag, sånt måste man göra när man e tolk. =P

// Miss Universum

Återhämtning

Denna veckan har varit riktigt tuff, jag har vart helt slut varje kväll. Så idag har jag inte gjort nått ansträngande, kollat på tv, sovit, ätit å läst i en bok. Nu ikväll ska jag träffa Suss, vi har inte riktigt bestämt va vi ska göra än. Men nått roligt som passar plånboken ska vi väl lyckas hitta, även i sthlm. =)

Japp, de va allt för nu. Ha´re gött. =)

// Miss Universum

Mmm, glass!

Jag älskar glass, kan äta hur mycke som helst. Idag när de e så fint väder tänkte jag att de e dags att premiär-äta glass ute. Så de gjorde jag. Lite dyrt, men gott. =)

Nu ska jag laga, e så gla att jag kan laga min egen mat å inte behöver äta ute varje dag! De spar jag mycke pengar på. =)

// Miss Universum

Trött...

Idag har jag tolkat ganska mycke.. å e jättetrött.. å hungrig.. jag tycker att de borde ingå en betjänt i lägenheten så att maten e klar när man kommer hem.

Ikväll e de tv-kväll, jag har förberett de me en påse ostbågar. =)

Nu ska jag äta innan jag dör. =P

// Miss Universum

Stockholm i mitt hjärta..

Jahopp, då ska man va stockholmare i fyra veckor. =) jag kom hit igårkväll efter 6 timmar å 25 minuters bussresa, lite lagom långt.. Sen tog de e ett tag innan jag å suss (som mötte mej på stationen) kom fram till hotellet, men till sist så lyckades vi. Så numera bor jag i en tvåa på odenplan. Vi hittade även en jättebillig mataffär så nu har jag skåpen fulla. =)
Idag har jag askulterat på förmiddagen å sen suttit i bildtelefonen. Skitkul! =)

Nu ska jag gå in på min nya favoritsida, sl.se, å planera morrondagens resa. =)

// Miss Universum


Valborg!

Igår va de valborgsmässoafton. Jag å Tobben va hemma hos ett par kompisar å grillade, skittrevligt. =)

Idag har jag blivit utnämnd (av mej själv än så länge) till världens bästa flickvän då jag låter Tobben meka me motorcykeln medans jag städar å lagar mat. De e underbart nu när man sitter å ser golvet skina av renhet plus att de luktar rent. =) de har varit ännu roligare om inte katterna hade fått fnatt på ett snöre å sprungit runt som tokar på mitt nytorkade golv. Men men.. dom e ju söta. =)

// Miss Universum

RSS 2.0
Test