Mia & Klara

Jag e ju helt såld på Mia & Klara, har börjat kolla på säsong 1 nu. Fruktansvärt roligt! =)

Här e ett klipp när gulletussan (jennifer) ska sjunga i studio. Låter underbart. =)

http://www.youtube.com/watch?v=Q4vjGFPQoBs

Eftersom jag inte e så teknisk så har jag inte räknat ut hur jag kan lägga upp klippet här direkt så ni får kopiera adressen å fixa de själva. Om de e nån som vill lära mej hur man gör, säg till!

I övrigt har de varit fullt upp i skolan. Började dagen me att syntolka, de gick sådär..
Sen hade jag avstämningssamtal å de gick bra. Men shit, dom där tofflorna skapade en liten diskussion. Men jag gick ut därifrån som en segrare. Haha! =P

Å nu så ska jag faktiskt plugga, om jag gör de nu så får jag sovmorron imorn. Å de vill man ju alltid ha! =D

// Miss Universum

Helgen!

En liten snabbrepris av helgen!

Torsdagskväll åkte jag å Tobben (å barnen) till Ulricehamn.
På fredagen var vi på hans morfars begravning. Det är alltid jobbigt me begravningar tycker jag. Men den va väldigt fin  å allt gick bra. På kvällen tog vi de lugnt å myste me god mat å efterrätt: fruktsallad me glass. =)
På lördagen var vi på förmiddagen i stan, då jag köpte en mc-hjälm. Sen på kvällen va jag hos mor & far å Tobben va hos en kompis.
På söndagen åt vi middag hos Tobbens syster Jessica, mycket god kyckling me ris! Å efterrätt: chokladpudding me grädde. Mums! =) Sen åkte vi hem till Örebro.

Helgen har gått så fruktansvärt fort, men de har vart roligt. Men som alltid: home sweet home! =)


Har nu kollat igenom avstämningen en gång till så jag vet va jag pratar om imorn på avstämningssamtalet. Haha, dom kan ju försöka sätta dit mej me de där me tofflorna. Haha. =)

Nä, nu ska jag gå å grejja lite innan de e dags att sova. Sov gott! // Miss Universum

Mc-hjälm!

Idag har jag å Tobben vart å köpt en Mc- hjälm!! Åhh, va jag längtar till sommarn då vi kan va ute å åka motorcykel! Ska bli så roligt. =)


Tjusigt va?! =)

Ja, annars har jag inte gjort så mycke mer. Va en sväng på stan, sen har vi käkat mat å nu sitter vi här. Får se va som händer ikväll.

// Miss Universum

Sovmorgon!

Här har jag sovmorron, börjar inte förrän 10.20. Men duktig som jag kan va ibland, så gick jag upp kl. 7 för att tvätta. Känner mej otroligt (äckligt) vuxen! Tänkte att jag skulle gå å lägga mej i mellan, men de orkade jag inte. Så jag har ätit frukost, å de va riktigt skönt att sitta å njuta av en stor kopp te!
Sen efter frukosten, skulle jag lägga tvätten i torktumlaren å då funkar ju inte den!! Usch, så arg jag blev!! Usch!!!
Så jag fick ju trycka in ALLT i torkskåpet, tog ju hundra år att hänga upp.

Så nu sitter jag här å väntar på att trycka in nästa omgång tvätt i skåpet. Åså pratar jag me Babsan samtidigt, han berättar om en väldigt go middag han åt igår, nått me rödvinssås. Lyssnar inte så noga. =P

Nu kollar jag på knight rider, den gamla versionen me david hasselhoff. haha, de e så dåligt, men jag kan inte sluta titta. Jag har en tendens att fastna för sånna program, t.ex. våra bästa år. De kollar jag jämt på när jag hinner. De e dåligt å jättesegt, men ja kollar inte för att de e bra. Jag kollar för få skratta å kommentera hela tiden hur dåligt de e. Så ja, de e väl ett sätt för mej att slappna av å tänka på annat. Å de e samma sak me glamour.

Igårkväll va jag hos Ännabännäna å åt våfflor. Mums va gott de va! =)


Här vispar Miss K grädde, å ni ser ju vilket kalas vi hade! =)

Ja, nu ska ja gå å fortsätta leka vuxen, typ dammsuga å diska. =)


// Miss Universum

Ännu mera.

Då har de kommit ännu mera snö nu då. Usch. Men solen skiner ju iaf så man kan ju hoppas att den smälter fort.Det syns kanske inte så bra, men i trädet klättrar Elsa å jagar fåglar. De hon inte räknade ut va ju att fåglarna självklart flyger till ett annat träd när hon kommer, så nu e hon där ensam å försöker ta sej ner. Ser lite roligt ut. =)
Observera snön överfallt. 

Nä, om jag skulle ta å försöka plugga lite. // Miss Universum

suck..

Jaha, så snöar de igen. Man ska visst aldrig få bli gla.
Jag har verkligen ingen motivation nu å de påverkar skolan, mitt humör, allt. Å de e inte bra.
Men men, ja hoppas att framåt juli, augusti där nångång så har våren kommit så då kanske man kan bli normal igen.

// Miss Universum

Snö..

Snö.. jag tänker inte säga mer än så... ni vet va jag tycker om snö..

I fredas kom ju Tobbens syster å hennes familj hit. Å igår så va vi först på Mariebergs köpcenter, å jag såg många snygga skor som jag ska köpa när pengarna kommer.
Sen åkte vi till lek & buslandet, de va riktigt roligt. Men oj, va lite energi man har jämfört med barnen. Dom hade ju kunnat va där flera timmar, men det orkade inte vi.
Sen på kvällen åt vi massa gott å somnade tidigt. Alla va helt slut!
Å imorse åkte dom. Helgen har gott sjukt fort, men det va väldigt roligt. =)

Å nu ska ja kolla på gossip girl. // Miss Universum

Dagens rapport

Ja, nu ska jag som vanligt prata lite om mina kära barn. Varje kväll när jag går å lägger mej, så lägger sej alltid Elsa jämte mej. Men igårkväll va hon tjurig för att jag låg å pratade i mobilen så i ren protest la hon sej på vardagsrumsbordet.

Se, så sur hon e. Hon värsta blänger på mej.

Men sen så började jag klappa henne å då blev hon nöjd å la sej i sängen. Åså sov vi som små prinsessor. =)


Idag har jag varit i skolan såklart. Vi har pratat om EU å pratat på engelska, dock inte samtidigt.
Sen åkte jag hem å dammsög, för ikväll kommer Tobbens syster å hennes familj hit, å då ville ja ju städa lite.
Men va händer då?? Jo, då klampar Tobben in med sina skor på, genom hela lägenheten på mitt nydammsugna golv! Tro ni att jag blev arg?? Jag försökte skälla på honom så argt som möjligt, men han bara skrattade å tyckte jag lät lite lätt efterbliven. Till slut började jag oxå skratta, men jag e forfarande lite sur. Han har inte fått nån puss sen dess som straff. Haha, så går de! =)

Sen så kollade vi på filmen från våran klassfest hos Bonden. Han tyckte att vi va väldigt knäppa å tyckte de va sååå synd att han inte fick ve me. =P nä, ärligt talat så skrattade han mycke å tyckte de verkade som en rolig fest. (men hävdar fortfarande att vi e lite knäppa, men så ska de va.)

Nä, om jag skulle göra nått vettigt.. typ titta på tv å slå Tobben på armen.

Förresten, jag har alltid hävdat att sport e farligt, å nu har jag fått ännu ett bevis. Tobbens lillasyster skadade ögonbrynet på idrotten i skolan, så hon fick sy 5 stygn. Mmm, så går de när man idrottar.

Ja, de va allt för nu. // Miss Universum

18 minuter

Idag har jag å Sandri varit ute å sprungit i 18 minuter. Hon har fixat ett springschema så att vi tränar upp oss bra till vårruset. =) så idag blev det 18 minuter, sen gång för gång så ökar man. Jag klagade ganska mycke, å tyckte väldigt synd om mej själv när jag fick håll. Men Sandri har väldigt bra tålamod med mej så hon gav inte upp, vi kämpa på å till slut va vi klara. =)

Idag har det vart underbart med all sol, men man vill gärna tro att det är varmare ute än va det e, för det blåste ganska kallt. Men man blir på så bra humör när solen skiner å man känner att det finns hopp, att våren kommer att komma. =)Så här ser Sandri ut när hon äter bananSå här ser Miss K ut när hon ska gå ut.Så här ser Sandri ut när hon ska gå ut.Nä, nu ska ja äta mat!! Ha´re gött!! // Miss Universum

te & chokla!

De är så fruktansvärt gott! En kopp te åså nåra choklabitar till det, en perfekt avslutning på dan!!

Idag har de varit ganska soligt, underbart!! Satt ute på lunchen å lapa sol, det blev riktigt varmt.
Sen ikväll har jag vart på tyst teater, å nu sitter ja alltså här med mitt te å min chokla!

Ska kolla på tv en stund, å sen e de sovdags! =)

Sov gott // Miss Universum


"ingen dag är väl en bra dag"

NÄ NU J----R BLIR JAG ARG!! JAG HADE SKRIVIT VÄRSTA LÅNGA INLÄGGET ÅSÅ FÖRSVINNER HELA SKITEN!!
BAJSBLOGG!! DE E VA DETTA E!! BAJS!!!!!!!!

Frågan är om jag ska orka skriva allt igen, eller bara tjura å sova.
Jag skriver en kortare variant av de ja skrev först.

Idag satt jag, MIss K å marysaintmary å pratade om vilken tråkig dag det var. När då jag å marysaintmary började räkna upp fler tråkiga dagar säger Miss K: " ingen dag är väl en bra dag".
Hahaha, vad vi skrattade. Det låter inte så kul nu, men om man känner Miss K så vet man att hon inte alltid e så positiv å så va de även idag. "ingen dag är väl en bra dag" och kanske har hon rätt?!
Hur ofta är vi nöjda egentligen? Hur ofta har vi en HELT bra dag?
Om nån frågar mej om min dag så svarar jag oftast " det har vart bra" även om de har varit nåra dåliga passager under dan. Ljuger vi då? Ja menar, kanske är de ett försvar för att orka med nästa "bra" dag oxå? Om man ska analysera dagarna hela tiden så kanske man bara bli nere av att se hur ofta man suckar å irriterar sej på nån/ nått. Det kanske är lättare att helt enkelt ha "bra dagar". Men har vi nånsin en hel perfekt dag? Går det?

E de nån som förstår mej?

Det känns som att i dagens samhälle så ska vi inte vara helt nöjda, man ska klaga, man ska va lite nere, lite trött, gärna ha gå in i väggen, de e accepterat. Men skulle jag vara helt nöjd med min dag, mitt liv, vad som helst, då blir folk misstänksamma. Antingen tror dom att jag försöker skryta med det lilla jag har, eller så tror dom att jag ljuger för att lura mej själv så att jag ska må bättre.

Men då vill jag bara säga, att jag har dåliga dagar men jag e nöjd med mitt liv. Vad säger samhället om det? E de tillräckligt "Inne" att ha de så?

Nä, nu orkar ja inte skriva mer. Har ju redan skrivit detta en gång fast ännu längre.
Känner mej helt utbränd, kanske måste va ledig från skolan imorn. Så utbränd e ja.

Gonatt// Miss Universum


ingenstans

Idag e jag i Karlskoga hos Tobben. Sitter å försöker jobba med utvärderingen men det går inte så bra.. jag kan liksom inte komma igång.. Det känns som man har hamnat i en svacka nu, jag har inte motivation til nånting.
Jag tror mycket beror på vädret, nu väntar man bara på att våren ska komma nångång.
Men det e som om  allt i livet har stannat upp nu, jag kommer ingenstans.. verkligen ingenstans..

Jaja, nu måste jag sätta igång, den ska ju va inlämnad imorn.. om man inte blir sjuk vill säga..

// Miss Universum


Vår??

Det va det första jag undrade när jag rullade upp persiennerna? Vår?? Kan man verkligen hoppas på att våren e här?? Jag ser solen skymta fram mellan nåra moln, ser på termometern att det e flera plusgrader ute. Vågar man tro att det e vår nu? Om jag hoppas för mycke så blir de säkert snöstorm imorn. Men det skiter jag i, idag tänker jag vara glad å låtsas att våren e här för att stanna! =D

Igårkväll så var det ju melodifestivalen, jag va bra nervös att tag att Ugglas skulle vinna hela skiten, men precis i sista sekund tog Malena vinsten! Underbart! =)

Ja, de va allt jag orkar rapportera idag. Ha en bra vårdag! =) // Miss Universum

Så här kan en freda se ut!

Ja, här sitter man en fredakväll å kollar på tv. "Åhh, va skönt med helg," kanske man skulle tänka om det va en vanlig helg. Men jag har ju skola imorn me! Bara öppet hus iåfs, men ändå. Så istället får jag sitta å tänka, åh.. ehh.. freda.. hurra.. (ironi använder jag mej av nu, jag anser att man får det på fritiden). 

Jaja, nu ska ja ta min dag i korthet.
Först va jag i skolan, rfsl va där, det var kul. Sen så åkte jag hemma å åt pommes med korv, sen bakade jag tills imorn, se städade jag noggrant, eftersom mor & far & lillebror kommer imorn.
Sen la jag i en maskin tvätt, sen hämta jag tvätten å la i en ny tvätt. Sen diska jag, sen hämta jag tvätten. Ja, så här höll de ju på ett tag.
Å sen åkte jag till ica, kom hem å blev arg för att jag hade glömt massa saker.
Sen satte jag mej här. Å här e jag fortfarande.
Så kan en vanlig dag se ut!

Jag kom å tänka på innan idag, att katter är ganska roliga ibland. När jag vill gosa med dom, då har inte dom lust. Men när jag inte har tid, vill dom gosa. Som innan idag, då satte jag mej ner fem minuter mellan städning och tvättning, å ville elsa gosa. Egentligen hann jag inte, men hon spann så högt att hon övertalade mej. =)Här ligger hon nöjt i mitt knä.
NärbildJa, här e bevisen varför mina kläder alltid har ett lager katthår.


Nä, nu ska jag gå å öva på rollspelet tills imorn.

Ha´re gött! // Miss Universum

Dagens i-landsproblem!


Min käre pojkvän brukar säga att jag e en ganska gnällig person. Å ja, det kanske jag inte helt kan förneka. Men jag tycker att även om jag har ett bra liv så måste man få klaga ibland. Å det tänkte jag göra nu.
Så dagens i-landsproblem är: att när jag duschar så ändras vattentemperaturen om min granne använder "sitt" vatten. Å det tycker jag e väldigt irriterande! Som innan idag, jag duschar å har.. vänta, Sivan vill in.. sådär ja. =)
Iaf, jag duschar har perfekt temperatur på vattnet. Plötsligt blir det iskallt å jag får typ en chock. För att inte frysa ihjäl så vrider jag ju självklart upp tempen vilket leder sen till att jag håller på att brännas ihjäl! Kan man inte få duscha i lugn å ro utan varken is- eller- brännskador?
Jaja, jag blev ju ren iaf. 

Ett annat problem är mitt hår, jag vet inte vad jag ska göra med det. I ena stunden vill jag klippa de till nån snygg frisyr å i andra stunden så vill jag att det ska växa å bli långt. Men skaffar jag nån frisyr så måste man ju hålla ordning på den, men om det bara hänger (som det gör nu) så ser det ju aptråkigt ut.
Problemet är ju att jag inte har "gröna fingrar" när det gäller hår. De sa jag till min frisörska en gång, hon skratta skitlänge å sa att det va en riktigt rolig kommentar. Självklart blev jag lite förvånad, det är inte ofta folk asgarvar åt mina skämt, men jag måste påstå att fortfarande idag e jag rätt nöjd över det. =D

Nu försöker Sivan lägga sej under min filt, det är ju lite svårt när jag har datorn i knät, men hon verkar inte bry sej om de särsklit mycke..

Hm.. e de nått mer viktigt jag ska ta upp idag?
Efter skolan så tränade jag å solade. =) ååååhhh, va jag längtar till våren!! Karin, fixa fram staren NU, inte snart, NU!!

Nä, nu ska jag gå å baka till öppet hus på lörda.
Ja, det kan jag ju göra reklam för. På lörda mellan 10-14 så har vi öppet hus, så har ni vägarna förbi min skolan, kom in å köp lite hembakt fika! =)

Nä, nu får det vara nog för idag. Adjö// Miss Universum

Barnsliga väder!

Om det är nått som jag verkligen inte tycker om så är det när det helt omotiverat börjar snöa!!
Jag längtar efter våren så jag dör, å varje dag får jag nya hopp att nu, nu är våren påväg. Men så råkar man titta ut och ser äcklig snö komma ner från himlen å landa på marken å förvandlas till slask. Slask som bara gör mej på dåligt humör å inte har nån funktion. Fruktansvärt barnsligt! Usch!

Jag ska sluta titta ut, ska inte titta ut förrän jag vet med säkerhet att våren har kommit. Ja, först ska jag till kören, men efter det så ska ja inte titta mer.. typ..

Det var allt viktigt jag hade att säga denna gången. // Miss Universum

Välkommen till min nya blogg!

Jaha, här ska man kanske skriva nått... ja, men välkommen för allsinna dar!  =)

RSS 2.0
Test